Lape Hastanesi Ziyaretçi Grubunun Gözlemleri

"İnsan insana, insan kardeşine, kendine adadıkça insandır." Albert Schweitzer

Geçen sene kurulan Lape Hastanesi ziyaretçi grubunu devam ettirmek için 2007-2008 eğitim öğretim yılının sonunda tüm sınıflarda grubun yaptığı etkinlikleri anlatan bir sunum yapıldı. Amacımız bu grubu sürekli hale getirmekti. Bu nedenle okuldaki tüm öğrencilere bize katılmak isteyip istemediklerini sorduk. Hiç beklemediğimiz kadar büyük ilgi vardı. Özellikle bu senenin lise birinci sınıf öğrencileri grubumuza katılmak istemişlerdi. Onun için bu sene yirmi kişiden oluşan bir grubumuz var. Bu kadar kalabalık olmamız sebebiyle grubumuzu ikiye ayırdık. Çoğumuz çarşamba günleri gelse de pazartesi günü gidenler de var.

Grubun kalabalık olması daha çok sorumluluk gerektirse de yaptığımız etkinlikler değişmedi. Hatta daha çok etkinlik yapmayı düşünüyoruz. Geçen seneki gibi yine on beş günde bir gidiyoruz. Her iki ayda bir de bir animasyon yapmayı planlıyoruz veya bunun yerine atölye çalışmaları yapacağız.

Amacımız her zamanki gibi Lape Hastanesinde kalan hastalara elimizden geldiğince güler yüzümüzü göstermek ve onlarla bir şeyler paylaşmaktır çünkü biliyoruz ki onlar bizi görmekten çok mutlu oluyorlar ve bizi her on beş günde bir bekliyorlar. Onların gülen gözlerini görmek bizleri mutlu etmekle beraber her Lape’ye gittiğimizde kendimize özel her şeyi sıkıntılarımızı, sevinçlerimizi unutuyor, kendimizi o güzel ortamda kaybediyoruz.

Bu duygularla, bu seneki ilk ziyaretlerimizi 3 Kasım Pazartesi ve 5 Kasım Çarşamba günleri gerçekleştik. Hemen kaynaşmış olan grubumuzla çok eğlendik ve hem kendi aramızda hem de orada bulunanlarla birçok şey paylaştık.

Şimdi de grubu oluşturanların hissettiklerini sizlerle paylaşalım:

“Lape Hastanesine gitmek benim için anlamlı ve zevkliydi. Oraya gitmeden önce neler göreceğimi bilmiyordum. İçeri girdiğimde oradaki insanlarla karşılaştım. Hayatımdaki insanlardan farklıydılar; doğal, neşeli ve aynı zamanda hüzünlüydüler. Zaten hemen ısındım onlara. Lape’deki bakımın, hizmetin oradaki yaşlı teyze ve amcalar için iyi olduğuna inanıyorum. Ben de elimden geldiğince onları daha çok ziyaret edeceğim, şiirler okuyacağım, onlarla konuşacağım. Böylece kendilerini yalnız hissetmeyecekler, zaten ben de onarlı öyle görmüyorum.” Zeynep Çakır

“Lape Fransız Hastanesi hasta ve çalışanları tarafından çok sıcak karşılandık. Daha ilk dakikalardan, gelecek ziyaretlerin de böylesine güzel geçeceğini hissettim. İki hafta sonraki ziyaretimizde kiminle görüşeceğimi merakla beklerken, okulumuz hakkında onlarsan güzel şeyler duymuş olmaktan memnundum.” Bahar Oğuzertem

“Çarşamba günü Lape’ye gittiğimizde, orada yaşayan insanlar ve bazılarının hayatı bizi çok etkiledi. Her gün o hastahanede, kendilerine ayrılan odalarında, yanlarında ailelerinden kimse olmadan hayat sürdürmeleri gerçekten çok üzücüydü. Bu nedenle biz onarlın arkadaşları olduk. İki haftada bir gidip onları görmek, onlarla konuşmak hem bizi hem onları mutlu edeceğine inanıyorum.” Büşra Güler

“İlk başta biraz korktuk ama sonra onları tanıdıkça alıştık. Bize ve ilgimize ne kadar ihtiyaçları olduğunu fark ettik. Oraya gittiğimiz için mutluyuz.” İrem Baysal-Bihter Aydın

daha fazla+