Lape Hastanesi Ziyaretçi Grubu

La Pe sakinlerini ziyaret etme fikri planlanarak yapılmadı, içimizden geldi: Aynı amaç için orada olan insanların "kalp"lerinden.

Önce beş kişiydik sonra bizleri duyan ve neler yaptığımızı öğrenen diğerleri de katılmak istediler, hemen kabul ettik tabii ki. İşte böyle arttı bizim sayımız (Kızlar çoğunlukta ama olsun!) ve şimdi on kişilik bir grup olduk!! Bize daha birçok katılmak isteyenler olduğunu da biliyoruz, Lise2 Fen’ler çoğunlukta ama Lise1’lerden de olanlar var.

Biraz La Pe’de ne yaptığımızdan bahsedelim.Oraya her on beş gün de bir gidiyoruz (pazartesileri), derslerden sonra saat 15:30’da orada olmak için hemen ayrılıyoruz okuldan. Ve daha sonra La Pe’de ikişerli gruplara ayrılarak en az bir saat sürecek ziyaretimize başlıyoruz. Bunun dışında, iki ay’da bir daha çok katılımcı öğrenciyle birlikte geliyor, burada, animasyonlar, dans gösterileri, Türkçe ve Fransızca şarkılar, oyunlar, hediyeler sunuyoruz La Pe Hastanesi sakinlerine.

Söylediğim gibi bu ziyaret fikri içimizden, kalbimizden geldiği için burada önemli olan bizde olanı paylaşmaktı. Paylaşırken, orada kalan ve hayatta tek bir oda’dan başka birşeyi olmayan insanları mutlu ediyoruz. Onlarla konuşurken, yüzleri ve gözlerinin içi gülüyor. Bu kadar gülen gözleri birarada daha önce hiç görmemiştim. Bu, bize yetiyor işte, tüm yorgunluğumuzu unutturuyor.Şu anda onlarla aramızda çok yakın ve samimi bir bağ var ve onların bizleri beklediklerini, bizlere güvendiklerini biliyoruz ve kendimizi daha fazla sorumlu hissediyoruz.

Bizlerin her zaman yanında olan, yardımlarını esirgemeyen M.Hervé’ye ve bu imkanı bize sunan M.Gentric’e teşekkür ediyoruz. Ayrıca La Pe’deki soeur’lere ve özellikle Soeur Martha’ya ilgi ve yardımlarından dolayı teşekkür ederiz.

İşte, küçük grubumuzun doğuşuyla ilgili herşeyi biliyorsunuz ve gelecek haftalarda da bahsedeceğimiz o insanları da düşünmenizi ve ilgilenmenizi diliyoruz. Görüşmek üzere!