“Label FrancÉducation” Belgesi Teslim Töreni

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi, Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen ve Fransızca eğitimde mükemmelliği resmi olarak onaylayan “LabelFrancÉducation” belgesini ikinci kez daha almaya hak kazandı!

LabelFrancÉducation belgesi, Fransa’da Dışişleri Bakanlığına ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir komisyon tarafından seçilen ve Fransızca dil ve kültür eğitiminde mükemmelliği onaylanan eğitim kurumlarına verilmektedir. Bu sertifika, sunulan eğitimin, eğitim kadrolarının ve kurum projelerinin kalitesini, Fransızca çift dilde eğitim normları doğrultusunda garanti eder. Dünyada LabelFrancÉducation Fransızca eğitimde mükemmellik belgesine sahip 283 okul bulunmaktadır, bunlardan 13’ü Türkiye’dedir.

Okulumuz ilk olarak 2012 ve 2013 yılları arasında Fransız uzmanlar tarafından denetime tabii tutularak LabelFrancÉducation belgesini almıştır. Beş yıl aradan sonra bu yıl güncellenen sertifika, 20 Aralık Perşembe günü okulumuzda düzenlenen törenle Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Sayın Bertrand Buchwalter, Türkiye Fransız Kültür Merkezi Genel Müdürü ve Kültürel İşbirliği Müsteşarı Sayın Eric Soulier ve Eğitimde İşbirliği Ataşesi Sayın Bruno Delvallée tarafından Okul Müdürümüz Sayın Alexandre Abellan adına Okul Müdür Başyardımcımız Minâ Akcen’e teslim edilmiştir.

“LabelFrancÉducation” belgesinin teslimi akabinde, okul içinde ve dışında düzenlenen projelerde gösterdikleri yaratıcılık, katkı ve eylemleri için öğrencilerimize sertifikaları ve rozetlerı dağıtıldı.

Törende okulumuz 2017-2018 mezunu ve Sorbonne Üniversitesi öğrencisi Can Erkekli sahnelediği klasik müzik dilentisiyle izleyicileri büyülerken, Sainte Pulchérie Lisesi müzik kulübü öğrencileri seslendirdikleri Türkçe ve Fransızca şarkılarla tüm salonu samimi ve dinamik ritimlerinin etkisi altında bıraktılar.

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi, üstün nitelikli eğitim kurumları arasında yer almasını sağlayan değerli eğitim kadrosuna teşekkürlerini sunar.