Dijital Zincirleri Kırmak için Öz Farkındalık

Dijital hayat yani teknoloji hayatımızı kolaylaştırıyor, ancak bu hayata bağımlı olmaya başladığımız anda sorunlar ortaya çıkıyor.

Telefon, bilgisayar, akıllı cihazlar, oyun konsolları gibi dijital aygıtlar hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bu cihazlar özellikle internet ile birleştiğinde çoğu insan için saatlerce kullanmak normal bir alışkanlık gibi görülmeye başladı. Ve bu anormal eylemi normal algılama süreci, birçok insanın teknoloji bağımlısı olduğunun farkında bile olmadan hayatını sürdürmesine neden olmaktadır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi, Hazırlık sınıfı öğrencilerimize dijital dünyaya bağımlılık, bu bağımlılığın olumsuz etkileri, bu etkilerden korunmak için neler yapılması gerektiği konusunda farkındalık geliştirmelerine destek olmak amacıyla Söz/Parole seminerleri kapsamında 17 Mart Cuma Günü 2. ve 3. ders saatlerinde MEF Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Klinik Psikolog Aliye Canan TAŞLIOĞLU SAYINER’in vereceği “Dijital Zincirleri Kırmak için Öz Farkındalık” konulu konferansı düzenliyor.

Konferansın tüm öğrencilerimize faydalı olması dileğiyle.