Kuzey Yunanistan “Mitoloji Turu”

Kuzey Yunanistan “Mitoloji Turu” Selanik ve çevresindeki tarihi eserleri incelemeyi, kardeş kültürler arasındaki bağı, tarihsel çerçevede yaşayarak hissetmeyi amaçlayan bir gezi oldu.

9. sınıfların tarih dersleri kapsamında gerçekleştirilen gezide, Meteora bölgesi, Selanik ve Vergina Müzeleri, Pella ören yeri, Edessa sular diyarı, Aslan Heykeli gibi birçok tarihi yer gezildi. Atatürk’ün Evi ziyaret edildi. Öğrenciler derste öğrendikleri Antik Yunan ve Makedonya kültürüne ait sanat eserlerini, mimari yapıları, arkeolojik buluntuları yerinde görme fırsatı elde ettiler.

Öğrenci izlenimlerinden bazıları;

“Selanik’in güzelliğini ve dopdolu Antik Yunan-Makedon tarihini tek gezide görme şansımız oldu. Üç günde, bir ayda edinemeyeceğim kadar bilgi ve anı edindim.” Çağatay

“9. sınıf sonunda böyle eğlenceli ve kültürel bir gezi yapılması çok güzel oldu.” Derin

“Eğlenerek ve öğrenerek geçirdiğimiz bu gezi tarihe olan bakış açımı, edindiğim bilgiler sayesinde geliştirdi.” Ekin