Kraliyet Çocukları ve Gelenekleri Günü

İngilizce dersleri kapsamında Hazırlık öğrencilerimiz, İngiliz kraliyet ailesinin kültürünü keşfetmek, kraliyet ailesinin yeni üyesini (Meghan Markle ve Prince Harry’nin bebeğini) kutlamak için okulumuz kütüphanesinde İngilizce ve Medyatek öğretmenleri ile birlikte “Kraliyet Çocukları ve Gelenekleri Günü” düzenlediler. Öğrencilerimizin deneyimlerini kendi sözleriyle sizlerle paylaşıyoruz...

“10 Nisan’da okulumuzda “Kraliyet Ailesi Gelenekleri” günü adında bir etkinlik gerçekleştirdik. Etkinlikten önce hazırlandık ve kraliyet ailesi hakkında araştırma yaptık. İş bölümü yaptık; bazılarımız yemekleri hazırladı, bazılarımız kraliyet ailelerinin üyelerinin yüzlerini, yüz maskesi şeklinde hazırladı ve bazılarımız da kraliyet üyeleri hakkında magazin haberleri hazırladı. Çarşamba 10 Nisan’da, kütüphanemizde Kraliyet Ailesi ile ilgili oyunlar oynadık, hazırlanan yemekleri yedik özellikle Kraliçe Elizabeth’in sevdiklerini. Tüm öğrenciler davetliydi ve gerçekten çok eğlendik.”
Doğa İşlek-Elif Kablan Hazırlık B

“Kraliyet ailesinin geleneklerini öğrendiğimiz gün herkes için çok eğlenceli geçti! Kütüphaneye öğretmenlerimizin eşliğinde girdiğimizde önceden getirmiş olduğumuz yemekleri gördük ve herkes istediği yiyeceği alabildi. Bu sırada kütüphanede taç aradığımız bir oyun oluyordu ve taçları bulanlar jelibon ve lolipop gibi şekerlemeler kazandı. İsteyenler piyano ve ukulele çaldı, şarkılar söyledik ve kraliyet ailesi üyelerinin maskelerini taktık. Teneffüs bittikten sonra kraliyet ailesinin gelenekleri ve The Beatles hakkında sunumlar yapıldı. Ayrıca Kahoot üzerinden bir oyun oynadık ve dereceye girenler şekerleme kazandı. Genel olarak herkesin zevk aldığı, güzel bir gündü.”
Kayra Yıldırmaz Hazırlık A

“10 Nisan günü, okulumuz kraliyet ailesini konu eden bir parti düzenledi. Partinin düzenlenme aşamasında öğretmenlerimize biz yardım ettik; kraliyet ailesindeki yüzlerin maskelerini ve taktıkları şapkaları yaptık, yemeği hazırladık ve sahte haberler yazdık. Duvarlarda yazdığımız haberler, çalan güzel bir müzik ve oynanan bir sürü oyun vardı. Mesela şeker kazanmak için kaybolan taçları arıyorduk. Neredeyse tüm okul oradaydı diyebilirim, çok iyi bir katılım vardı.”
Melis Şahin Hazırlık B

“Teneffüsten sonra, biz, B ve A sınıfları, bilgisayarlarımızı alıp kütüphanenin alt katına indik. İlk önce, öğrendiklerimizi hatırlamak ve biraz daha bilgi edinmek için kraliyet ailesi hakkında bir sunum izledik. Sunumu izledikten sonra bilgisayarlarımızı açıp kraliyet ailesi hakkında bir bilgi yarışması oynamak için Kahoot’a girdik. Bu, kalan dersin tamamını aldı. Kolay veya zor değildi. Sunumu iyi dinleyenler için iyi bir skor elde etmek mümkündü. En yüksek skor alan 3 öğrenci, ödül olarak lolipop aldılar.”
Levent Akıncı Hazırlık B