Güncelleme Tarihi: 2021 Eylül Milli Eğitim Bakanlığı kılık kıyafet yönetmeliği uyarınca öğrenciler okula üniforma ile girer, okuldan üniforma ile çıkarlar. Üniformalar temiz olmalıdır ve düzgün bir şekilde giyilmelidir.

3.uyarıda, kurallara uymayan öğrenciler, okul sonrası etüt çalışmalarına kalacaktır.

Üniforma kurallarına uymanın iki temel amacı vardır:
– Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyet ilkelerine saygı göstermek.
– Öğrencinin gelecekte iş hayatında kıyafete özen göstermesi gerekeceği için bu alışkanlığın okulda kazandırılması.

Üniformanın herhangi bir şekilde bozulması cezalandırılır.
Üniforma giymiş olan her öğrenci liseyi temsil etmektedir ve bu yüzden okul içinde ve dışında, spor müsabakalarında, sokakta, çeşitli etkinliklerde ve sosyal medyada uygun bir davranış sergilemek zorundadır.

Okul üniformasının özellikleri:

• Okul logosunu taşıyan siyah veya bej pantolon (ayrıca kızlar için diz hizasında siyah veya bej etek)
  • Okul logosu işlemeli beyaz veya siyah polo (kısa veya uzun kollu)
  • Okul logosu işlemeli V yaka siyah kazak, siyah sweat-shirt veya okul logolu siyah mont
  • Beden eğitimi derslerinde okul eşofmanı ve okulun tişörtü

Üniformaya uymayan ve izin verilmeyen görünüm:

• Oje ve makyaj
  • Takı ve piercing
  • Polo tişörtlerin altına renkli tişört
  • Sınıfta mont ve kaşkol

Okul üniforması kapsamında olmadığı halde giyilen kıyafetler İdare tarafından muhafaza edilir ve öğrenciye dönem sonunda geri verilir.

Saçlar ve sakal traşı
Saçlar düzgün ve özenli şekilde taranmalı ve bakımlı olmalıdır.
Erkek öğrenciler saçlarının kısa kestirmek ve traşlı olmak zorundadırlar.

Ayakkabı
Koyu renklerde (siyah, lacivert) mokasen ayakkabı, bot veya koyu renk, süslü ve renkli işaret ve semboller taşımayan ayakkabılar giyilebilir.

Çorap
Öğrenciler lacivert, siyah, açık veya koyu gri, beyaz külotlu çorap veya aynı renklerde kısa çorap giyebilir.
Renkli, çizgili, desenli, parlak renk çorap giymek yasaktır.

daha fazla+