İstanbul Fransız Kültür Kütüphanesini Keşfediyoruz

Mayıs ayının başında Hazırlık öğrencilerimiz Fransız Kültür Medyateğini keşfetmek üzere Medyatek ve Fransızca öğretmenleri eşliğinde bu kütüphaneyi ziyaret ettiler.

Fransız Kültür Merkezi kütüphanecileri sayesinde her Hazırlık sınıfı bu kütüphanenin koleksiyonunu keşfedebildi. Ev sahibi medyatek sorumluları öğrencilerimizi rehberli bir tura çıkardı ve ardından öğrenciler bir yarışmaya katıldı!

İki ders saati boyunca gruplara ayrılan öğrenciler, Fransız Kültür Kütüphanesi’nin farklı bölümleri ve kuralları ile ilgili soruları yanıtladılar; kütüphaneci ve kursiyerler ile diyaloglar sayesinde Fransızca pratik yapma fırsatı buldular. Etkinlik boyunca tüm etkileşimler Fransızca gerçekleşti.

Yarışmaya ek olarak, öğrencilerin farklı durumlarda kendi fotoğraflarını çektikleri “Fotoğraf Görevleri” de verildi.

Bu fotoğraflar, öğrencilerin medyatek öğretmenleri ve bilgisayar öğretmenleri ile birlikte fotoromanlar tasarlamasına olanak tanıyacak. Öğrenci çalışmaları arasından en iyiler sergilenecek!

Her grup ayrıca küçük bir selfie videosu hazırladı. Size daha fazlasını söylemiyoruz. Sürpriz!