İngilizce MUN Kulübümüz 28. TIMUN Konferansında

İngilizce MUN kulübümüz, 28. TIMUN konferansının bir parçası olmaktan onur duyuyor. Türkiye’deki en eski ve prestijli MUN konferansı olan TIMUN, bu yıl da Üsküdar Amerikan Lisesi ev sahipliğinde internet üzerinden düzenlendi. İspanya delegasyonunu temsil eden 7 öğrencimizle “Belirsizliğin Ortasında Dayanıklılık” temasıyla bağlantılı konulara çözüm bulmaya çalıştık. Üç gün boyunca farklı okul ve ülkelerden delegelerle verimli münazaralar gerçekleştirdik.

Delegelerimiz; Genel Kurullar (GA), Sağlık ve Ekolojik Krizler Hakkında Özel Konferanslar (SPC) ve Ekolojik Ve Sosyal Konseylerde (ECOSOC) görev aldılar.

ECOSOC komitesinde tartışılan sorunlar:

• küresel tedarik zincirlerinin yönetilmesi
  • çok uluslu şirketlerin orantılı vergilendirilmesinin sağlanması
  • herkes için sağlık ve sigorta sistemlerinin sağlanması

“Önergeler hazırlayabilmek için konferansa katılmadan önce komite başkanlarının hazırladığı, konuyla ilgili raporları okudum ve araştırma yaptım. Lobi oturumları sırasında diğer delegelerle konuştuk ve meclise sunmak için bir teklif kağıdı hazırladık. Ardından, hazırlanan teklifleri tartışmaya başladık. Her delege bir ülkeyi temsil ettiği için hepimiz ülke politikalarımıza uygun bir şekilde hareket etmek zorundaydık. Üç günün sonunda toplamda 7 önerge kabul ettik. Münazaralar dışında komitemizi tanımak ve politikadan biraz uzaklaşmak için çeşitli etkinlikler de yaptık. Kaynaşma oyunları oynadık ve komitemizin “En”lerini seçtik. Aralarda, komite başkanlarımızın açtıkları sohbet odaları sayesinde, uluslararası delegelerle konuşma ve Hollanda, Polonya, Özbekistan’dan gelen delegelerle kültürel alışveriş sağlama imkanımız oldu. Genel olarak, TIMUN 2021, İngilizcemizi geliştirmemize, yeni arkadaşlar edinmemize ve günümüzün sorunlarını daha iyi anlamamıza yardımcı olan keyifli bir deneyimdi. Üsküdar Amerikan Lisesi’ne emekleri ve bize Birleşmiş Milletler Delegesi olma deneyimini sağladıkları için teşekkür ediyoruz.”

Alisa (10E)