IIMUN Konferansı

MUN Kulübü öğrencilerimiz İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nda düzenlenen İngilizce oturumları başarılı bir şekilde tamamladılar. Öğrencimiz deneyimlerini aktarıyor.

“IIMUN 2015, iki yıl aradan sonraki ilk MUN konferansımdı, bu yüzden biraz heyecanlanmıştım ama daha okula girer girmez komitemden başka bir kişiyle tanıştım ve o andan itibaren bütün cesaretim yerine geldi. Birlikte, komiteden geriye kalan neredeyse herkesle tanıştık. Komitemiz de farklıydı, özel bir komiteydi. Dünyadaki ilk Marvel komitesiydi. Başta heyecanlanmamın sebebi de böyle olmasıydı çünkü hem okulumu temsil ediyordum hem de hayranı olduğum bir süper kahraman evrenini içeren bir komiteye katılmıştım. Komitenin işleyişi diğer komitelerle aynıydı fakat bütün olaylar başka bir evrende geçiyordu. Konularımız; şu ana kadar ki en ilginç olaylardan biri olan iç savaş ve daha politik, aynı zamanda gizemli olan ’S.H.I.E.L.D. vs HYDRA’ydı. Hepimizin bir karakteri vardı, benimki ise Falcon’du, üç gün boyunca bu karakter olarak komiteye katıldım. Komitemizin diğerlerinden farklı bir başka yanı da tasarımıydı. İçeride kanıt tablosu ve büyük bir S.H.I.E.L.D. posteri vardı, komite tam bir gizli üsse benzetilmişti. 3 gün boyunca değişik durumlar yaşadık, krizler sırasında bir grup olarak okulun en alt katında bulunan boruların bulunduğu bir yere gittik, arada sırada işlediğimiz konuya uygun olması için aramızdan bazı karakterler kaçırıldı… Ama sonunda her şey barışa bağladı ve intergalaktik bir düşman olan Thanos’u yendik. İki yılın ardından bir MUN konferansının ne kadar eğlenceli olabileceğini hatırladım ve farklı bir deneyim yaşamış oldum.”

Ege Hıdıroğlu – 9D