Hour of code (Kodlama Saati)

Sainte Pulchérie Lisesi’nde 5-13 Aralık haftasında özellikle, programlamayı öğretmeyi hedefleyen “Hour of code” (kodlama saati) etkinliği düzenlendi.

Bilgisayar Eğitimi Haftası (Computer Science Education Week) bu sene, tüm dünyada 5-11 Aralık tarihlerinde gerçekleşti. Gözler, özellikle programlamayı öğretmeyi hedefleyen “Hour of code” (kodlama saati) etkinliği üzerine çevrildi.

Sainte Pulchérie öğrencileri, 180 farklı ülkelerdeki milyonlarca öğrenci gibi kodlama mantığını, aynı zamanda kumanda etme, döngü kurma, tekrarlama ve şart oluşturmayı da oyunlarla öğrendiler.

Öğrencilerimiz, bu kodlama etkinliği saatinde bir oyun kahramanına, kademeler arttıkça zorlaşan görevler tamamlatmaya çalıştılar.

daha fazla+