Hazırlık Sınıflarının Küçük Müzesi ve Tiyatro Gösterileri

Fransızca öğrendikleri bu güzel okul yılını geride bırakırken, hazırlık öğrencileri özerk ve yaratıcı çalışma ilkelerini benimsediklerini aileleri için hazırladıkları eser ve gösterilerde ortaya koydular. Dört hazırlık sınıfının öğrencileri çeşitli çalışmalarını sergilediler: tiyatro, güzel sanatlar, videolar, ses kayıtlar... Sergideki çalışmalar daha büyük sınıfların işlerini aratmayacak kadar iyiydi.

Tüm hazırlık sınıfı öğrencileri medyatekten A2-B1 Fransızca düzeyinde bir kaynak ödünç alarak, okudukları film ya da izledikleri film hakkında bir özet hazırlamakla görevliydi. Sunumları ses kaydı, video, sözlü ya da bedensel olarak farklı şekillerde gerçekleştireceklerdi.

Dört sınıfın ayrı ayrı hazırladığı tiyatro gösterilerinden önce, öğrenci velileri öğrencilerin Fransızca gerçekleştirdikleri projeleri medyatekte görme imkanı buldular.

İkinci dönem boyunca her hazırlık sınıfı haftada bir ders saati boyunca tiyatro dersi aldı. Fransızca pratik yaparak sahnede tiyatro alıştırmaları öğrendiler. Geçen cuma günü de ailelerinden oluşan seyirciler önünde gösterilerini sahnelediler. Bu seneki oyunların genel teması Fransızca öğretmenleri tarafından İtalya olarak belirlenmişti. Gösterilerde klasik tiyatro alıştırmaları ve mekan kullanımı tekniklerine başvuruldu.

İşte medyateğin Soundcloud hesabından dinleyebileceğiniz radyo programları :

Kitap tanıtım videoları :
Kitap Kedinin Fransa Yolculuğu – Chiara (HAZ A) :

Çizgi Roman Dizisi Lou – Selin (HAZ D) :

Çizgi Roman Oregon’un Yolculuğu – Ada (HAZ B) :

Kitap Tabağımızdaki moleküller – Idil (HAZ A) :

Hazırlık sınıflarının çalışmalarıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz, medyateğimizin blog’una tıklayın.