Hazırlık sınıflarımız 18. kez Kapadokya’da

Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz ve onlara eşlik eden 10 öğretmenimiz, Kapadokya'da 18. kez düzenlenen geleneksel Yeşil Sınıfımızdan dönerken, işte öğrencilerin kendi sözleriyle, Hazırlık sınıfına damgasını vuran bu eğitim gezisine dair izlenimleri.

Dersler

Derslerin  yarım gün olduğunu,eğlenceli olduğunu ve bu kadar çabuk geçeceğini hiç hayal etmemiştik.

Fransızcada  kapadokya hakkında yeni terimler , kelimeler öğrendik bu kelimeleri öğrenirken üstüne yorum yaptık ve fransızca tanımlarını yapmaya çalıştık.Kapadokya hakkında ilginç metinler okuduk,insanların neden yeraltında yaşadıklarını,nasıl hayatta kaldıklarını öğrendik.Matematik dersinde trigonometri işledik ve  sayıları basamak değerlerine göre yuvarlamayı öğrendik.Sonraki matematik derslerinde açı ölçerlerimizi de kullanarak trigonometriyi pekiştireceğiz.Civilisation dersinde M.Hervé ile peribacaları ( kapadokya)nın tarihini ve oluşumunu öğrendik bununla alakalı video izledik ve sorularını cevapladık.Fen dersini henüz işlemedik fakat çok merak ediyoruz,eğlenceli olacağına eminiz.

ALİZE G.

BERRA K.

Yürüyüşler

Yürüyüşler bizim için hem eğlenceli hem de yorucu geçti. Yürüyüşlerde rehberleri dinlerken not alıp, yeni kelimeler öğrenip, rehberlerin sorduğu soruları cevaplayıp takımlarımız için madalyon kazandık. Yürüyüşlerde zorlu yollardan geçerken gördüğümüz manzaralar bizi yürümeye daha çok motive etti. Kolay kayılabilen veya zor geçilen yollarda arkadaşlarımıza yardım edip daha çok kaynaştık. Rehberler sayesinde Kapadokya’nın tarihi, coğrafi yapısı, ünlü olan şeyleri ve daha bir sürü şey öğredik. Yürüyüşlerde sadece Fransızca konuşmak sayesinde Fransızca’mızı geliştirdik.

Yağmur Ö.

Akşam etkinlikleri

1.gün herkes kendi sınıfıyla beraber buluştu, kendi aralarında gruplara ayrıldı ve isim, şehir ve hayvan oyununu fransızca versiyonunu oynadık.

2.gün herkes kapadokya grubu ile buluştu ve okuldaki öğretmenlerimize mektup yazdık, biz kızılırmak grubu olarak “Lobby” katında öğretmenlerimize mektup ve şu an yazdığımız yazıları yazdık.

Doruk Y.

Akşam, yemeklerden sonra biraz dinledik ve ardından akşam etkinliklerine başladık. Etkinlikler biraz ders gibiydi ama içinde oyun içeren aktiviteler vardı.

İlk akşam fransızca isim şehir oynadık. Bu oyunda öğretmenimiz birer harf belirledi ve bizde fransızca olmak şartıyla birer isim,ülke yada şehir,meyve veya sebze,eşya ve birer hayvan bulduk. 2. oyunda ise, öğretmenimizin belirlediği fransızca sıfatları aynı‘’sessiz sinema’’ oyunu gibi taklit ederek bulmaya çalıştık. Akşam olduğu ve günün yorgunluğunu taşıdığımız için bitkin olsakta, her aktivite çok eğlenceliydi. Hem fransızca tekrarlarıyla ve hem de eğlenceli bir formda arkadaşlarımızla vakit geçirmiş olduk.

Bugün ise, İstanbul’da kalan öğretmenlerimize mektup yazdık. İngilizce, Fransızca ve Türkçe olmak üzere seçeneklerimiz vardı. Bu mektupları 2’li birer grup şeklinde yazdık. Bugünün 2. oyunu ise Fransızca ya da Türkçe olmak üzere birer ‘’anekdot” yazmaktı. Etkinlikler, eğlence ve eğitimi aynı anda sunma amacı olan, hepimizin severek yaptıkları aktiviteler idi.

Deniz D. Egemen K.

Dün akşam M. Julian bize fransızcadaki argo kelimeleri öğretti. Sokak dilini ve fransızların yaptığı bazı kısaltmaları öğrendik. Ardından isim şehir hayvan bitki oynadık. Bu etkinlik bitince de adam asmaca oynadık.

Mira Ö., Selin ç.

Seyahat, otel

• Otelde sıcak çikolata içtim. – Ela N. (Haz B)
  • Odaya 10 ice tea sipariş ettik. Zeynep Ö. (Haz A)
  • Derse geç kaldım. Derin K. (Haz B)
  • Odaya 5 pizza sipariş ettim. – Sophie J. (Haz.B)
  • Gezi sırasında su içtim(Haz-B Demir Ç.)
  • Artık yükseklik korkum var(Gökçe T. Haz C)
  • Acemi dağcı sayılırım. (Ece P. HazC)
  • Yeni arkadaşlar edindim(Rüya B. HazC)
  • En sevdiğim mangayı bitirdim. 🙁 Tayga(Haz-D)

Yıllar boyunca ortaklarımız olan Ekwo Travel ve Dinler Otel Ürgüp’e çok teşekkür ederiz.