Haz. C ve D Büyükada’da

Oryantasyon programımızı bitirmek için, Hazırlık sınıflarımızı Büyükada’ya götürdük.

Hazırlık sınıfları kaynaştırma etkinliklerimizin devamında, öğrencilerimiz iki günlerini öğretmenleri eşliğinde Büyükada’da geçirerek, çeşitli etkinliklere katıldılar : harita ve Fransızca açıklamalarla Ada’da yol bulmak, Fransızca oyunlar (Fransızca, spor ya da Fen dersleri üzerine), Türkçe oyunlar, vs.

Akşam da, ünlü Fransız şarkılarını öğrendiler ve söylediler. Kırmızı Başlıklı Kız masalını Fransızca dinledikten sonra, masalı jest ve mimiklerle birbirlerine anlattılar.

İki gün süren aktivitelerle, öğrenciler birbirlerini daha iyi tanıma olanağı buldular.

Şimdi, bu aktiviteleri öğrencilerimizin bakış açısından okuyalım :

Bugün Büyükada’da geçirdiğim saatler yorucu olmasıyla birlikte oldukça keyifli ve zevkliydi. Bugünün en özel yanı ise grubumdaki arkadaşlarımla yaşadığımız keyifli zamanlardı. Her ne kadar başlarda kaybolduğumuz zamanlar olsa bile oldukça keyifliydi. Oynadığımız oyunlar, yaptığımız yarışmalar ormandaki turlarımız kısaca günün tamamı, ayaklarım kopup, soğuktan donsam bile, her anlamıyla çok çok güzel ve bir kez daha yaşamak isteyeceğim bir deneyimdi.

Melisa (Haz.C)

Bugün C sınıfıyla Büyükada’ya gittik. Ada’ya gelince odalara dağıldık, kısa bir dinlenmeden sonra etkinlikler için toplandık. Gruplara dağılıp bize verilen haritayı, görevleri yerine getirmek için kullandık. Görev listesinde yaklasık yirmi madde vardı ve her madde birbirinden zordu. Görevleri yerine getirmek için gruptaki arkadaşlarımızla adanın değişik yerlerinde fotoğraflar çektik ve Fransızca aktiviteler yaptık.

İlayda – Ekin (Haz.D)

Bugün çok eğlendim. Vapur yolculuğu uzun olsa da günüm gayet güzel geçti. Çok yorulduk. En az 5-6 km yürüdük. Şu an otel odasında olmaktan mutluyum. Yürürken çok zorlandık ama oyunumuzu zor da olsa bitirdik. Bugün için öğretmenlerime teşekkür ederim.

Yaren (Haz.C)

Büyükada’da küçük bir tatil.
Bu sabah servisle okula geldik. Öğretmenlerimiz bizi hiç şaşırtmayarak vapurdan önceki zamanı ders yaparak geçirdiler. Büyük ihtimalle SP’de geçirdiğimiz en hızlı iki dersti. Çünkü sonunda Büyükada tatili vardı. Dersler bitince servislere binip Kabataş vapur iskelesi’ne geldik. Çok keyifli bir vapur yolculuğunun ardından Büyükada’ya ulaştık. Vapurda anladık ki coğrafya bilgimiz çok kötü. Çünkü önümüze gelen her adayı Büyükada sandık. Vapurdan inince hemen Princess Otel’e geldik, odalarımıza yerleştik. Odalar beklediğimizden daha güzel çikti. Üstümüzü değiştirip, odalarımıza yerleştikten sonra lobiye indik. Lobide gruplara ayrılıp adayı keşfetme oyunu oynadık. Ben ve İrem Mme Işıl’ın grubunda olduk. Oyun ilk başta eğlenceli gelse de Mert’in “muhteşem” yönetimiyle bir eziyet halini aldı. Çok yürüdük, çok yorulduk. Şaka bir yana çok eğlenceli bir o kadar da yorucu bir gün geçirdik. Kaybolduk, güldük, şakalaştık, HazC sınıfıyla kaynaştık, acıktık,… Şimdi odalarımızdayız ve tatilde ödev yapmanın ne kadar acı olduğunu konuşuyoruz. Bir yandan da dedikodu yapiyoruz. Burası çok güzel. Bu tatili düzenledikleri için öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Alara -İrem (Haz.D)

daha fazla+