Galatasaray Üniversitesi Tanıtım Konferansı

Galatasaray Üniversitesi iç sınav tanıtımı, 12.sınıf öğrencilerimiz ve velilerimizin katılımı ile okulumuz gösteri salonunda gerçekleştirildi. Galatasaray Üniversitesi iç sınav tanıtımını gerçekleştirmek üzere Galatasaray Üniversitesi İç Sınav Kurulu Başkan Yardımcısı Georges DOUMERGUE ve Üniversite Genel Sekreteri Sn. Dilek Anadol, okulumuzun bugünkü konaklarıydı.

Okul müdürümüz M. Alexandre ABELLAN’ın açılış konuşmasının ardından, konuklarımız sunumlarına Fransızca eğitim veren ortaöğretim kurumları bünyesinde uygulanan iç sınavın tanıtımı ile başladılar. Başvuru, değerlendirme ve yerleştirme süreçleri hakkında detaylı bilgi verdiler. Konferansın ikinci bölümde ise Galatasaray Üniversitesi’nin tarihçesi, bölümleri, kontenjanları, enstitülerin lisansüstü eğitim ve doktora programları, Fransız üniversiteleri ile bağlantıları, yandal-çiftdal uygulamaları Fransa’da yüksek lisans-doktora olanakları ve üniversitenin Erasmus-Mevlana öğrenci değişim programları hakkındaki güncel bilgileri aktardılar.

Öğrenci ve velilerimiz, sunumun ardından merak ettikleri konulara ilişkin soruları konuklarımıza yönelttiler.

İç sınava girecek öğrencilerimize şimdiden başarılar dileriz.16

daha fazla+