FRMUN Öğrencilerimiz Üsküdar Amerikan Lisesi’nde

Fransızca Model Birleşmiş Milletler Konferansı Kulübü’nden 17 öğrencimiz MUN yılının açılışını yapmak üzere Üsküdar Amerikan Lisesi’ndeki eğitim atölyesine gittiler. Gerçek bir başarı!

Tanımadığınız bir topluluğun karşısında kendi fikirlerinizden çok uzak bir düşünceyi savunmak durumunda kalarak yabancı bir dilde söz almak, MUN Kulübü’ne yeni katılanlar için henüz karmaşık bir alıştırma.

Öğrenciler diplomatik müzakere sanatına giriş yaptıkları atölye ve konferanslardan oluşan gün boyunca, hızla zorlukların üstesinden geldiler ve alıştırma hakkında genel bir kanıya vardılar.

İstanbullu birçok lise Saint Joseph Lisesi’ndeki MFINUE, Grenoble’de Notre-Dame Okulu’ndaki MFGNU, La Haye’deki Vincent Van-Gogh Lisesi’ndeki MFNU konferanslarında buluşmak ve öğrencilerini iyi birer delege olmaya hazırlamak için sözleşti.

Öğrencilerin alıştırmalara ısınmaları, ön araştırma yapmanın önemini kavramaları, gerekli diplomatik dili kullanmaya alışmaları için tek bir gün yeterli oldu.

MUN Kulübü öğrencilerimiz, bu çalışmayı güvenli, daha rahat ve kaynaşmış bir şekilde tamamladılar.

Hafta sonu gerçekleşen bu eğitim gününü fotoğraflarla keşfedin!

daha fazla+