FRC Takımımız ABD’de Jüri Özel Ödülünü Aldı

Robotik Kulübü 29 Mart-02 Nisan tarihleri arasında ABD’nin California eyaleti Los Angeles şehrinde düzenlenen FIRST Robotics Competition (FRC) turnuvasına Avrupa’dan ve Amerika’nın farklı bölgelerinden 57 takım katıldı. Turnuvada okul takımımız Jüri Özel ödülünü ve Deans List Awars’ı aldı!

FIRST Robotics Competition FIRST Vakfı tarafından her sene lise öğrencileri için düzenlenen uluslararası bir robotik yarışmasıdır. Takımlar, her yıl bir tema çerçevesinde belirli hedeflere top atma, tırmanma, tahterevallide dengede durabilme gibi görevlerin üstesinden gelebilen robotlar yapmaya çalışırlar. Yarışma teması her sene FIRST Vakfı tarafından belirlenir.

FIRST Vakfı, takımlara robotlarında kullanmak üzere belirli parçalar sağlar, ancak takımlar yarışma kurallarına uydukları sürece farklı parçalar üretmekte ve kullanmakta serbesttirler. Yeni tema her yılın Ocak ayının başında açıklanır, bu tarihten itibaren takımların otonom görevler yapabilen ve uzaktan kontrol edilebilen robotlarını tamamlamak için altı haftaları vardır.

First 2017 Steamworks yarışmasında maceracıların amacı buhar motoru ile çalışan zeplinlerini diğer maceracı takımdan önce çalışır duruma getirmekti. Bunun için robotlar çark takıyor, top toplayıp kazana atıyor ve tırmanıyorlardı.

2017 Turnuvası’na ABD’de Orange County bölgesinde katılan okul takımımız SPARC5665 turnuvada başarı göstererek jüri özel ödülünü ve Deans List Awars’ı almaya hak kazanmıştır.

Okul takımımızın web sayfası için buraya, Türkiye’de yapılan turnuvalarla ilgili bilgi almak için buraya, FRC ile ilgili bilgi almak için buraya tıklayınız.