Fransız Kültür’ün Medyateğini Keşfetmek İçin Yapılan Rally

Okulumuzun çok yakınında yer alan Fransız Kültür Merkezi’nin medyateği okulumuz medyateğini tamamlayacı nitelikte bir kaynak merkezidir. Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz, 14 Aralık Salı ve 16 Aralık Perşembe günleri buraya giderek ekipler halinde bir parkur gerçekleştirdiler.

Okulumuz medyatekerleri tarafından tasarlanan ve 8 etaptan oluşan ralli oyunu, hazırlık sınıflarına Fransız Kültür Merkezi medyateğinin ana bölümleri hakkında genel bir fikir veriyor: 3000’den fazla DVD, yaklaşık 2300 kadar her türden müzik CD’si, romanlar, büyük resimli kitaplar, çizgi romanlar ve dergilerden oluşan gençlik edebiyatı bölümü.

Umarız bu oyunlu keşif etkinliği öğrencilerimizin zengin bir kültürel programa sahip Fransız Kültür Merkezi’nin medyateğini kullanmaya isteklendirir. Bu ziyaretler bütün eğitimleri boyunca onlara yeni fikirler, bilgiler ve daha nice şey kazandıracaktır.
Enstitüyle yaptığımız ortaklık çerçevesinde, bütün hazırlık sınıfı öğrencilerimizin medyateğe üyelikleri gerçekleştirildi.

Yapılan etkinlik burada son bulmuyor çünkü öğrenciler ralli esnasında çektikleri fotoğrafları bilgisayar derslerinde kullanarak Fransız Kültür’ün medyateğini kullanmanın avantajlarından bahsedecekleri bir foto-roman hazırlayacaklar.
Sonuçlar çok yakında…

daha fazla+