Frankofon Ortaokulların Lisemizi Ziyaretleri

8. sınıf öğrencileri merkezi sınavlar sonrası tercih listelerinde yer vemek istedikleri lisemizi tanımak ve merak ettikleri konularda bilgilenmek üzere ziyaretlerine başladılar. Bu kapsamda ; 21 Ocak Çarşamba "Neslin Değişen Sesi Ortaokulu", 25 Şubat Çarşamba "Sembol Ortaokulu" ve 11 Mart Çarşamba "Yeni Nesil 2000 Ortaokulu" öğrencileri Sainte Pulchérie’deydi.

Rehberlik servisi lisede bir günü dolu dolu yaşayabilmeleri için öğrencilere keyifle katıldıkları bir tanıtım programı hazırladı.

Öğretmenleri eşliğinde Sainte Pulchérie Lisesi’ni tanımaya gelen öğrenciler bahçede psikolojik danışmanlar Meryem Başkaya ve Egemen Tunar tarafından karşılandılar. İkinci durakları ise Okul Müdürümüz Alexandre Abellan’ın “Hoşgeldiniz” konuşmasını dinleyecekleri konferans salonuydu. Bu konuşmanın ardından kendileri için özel olarak hazırlanan sunumu izleyip okulla ilgili merak ettikleri tüm soruların cevaplarını buldular.

Öğrenciler, daha sonradan sonuçları kendileriyle paylaşılmak üzere psikolojik danışmanlar tarafından hazırlanan “SP Hakkında Merak Ettiklerim” anketini doldurduktan sonra gruplar halinde hazırlık sınıflarına girip Fransızca dersi izleme fırsatı buldular. Öğle saatinde, büyüklüğü, mimarisi ve modernliğiyle kendilerini etkileyen yemekhanede yemek yedikten sonra yine gruplara ayrılarak 9. sınıflarla Fransızca derslerine katıldılar. Kendilerinden büyüklerin arasında bulunmak ve tamemen Fransızca konuşulan bir dersin akışını görmek etkileyiciydi. Okudukları okullarda aldıkları eğitim sayesinde, derslerde bazı cümleleri takip edebildiklerini ve anlayabildiklerini fark ettiler.

Derslerden sonra okulun tüm birimlerinin gezdirildiği tanıtım turuna katılıp öğrenci kulüplerini de yakından tanıdılar. Böylelikle okul yaşamının farklı bir yönünü de görme fırsatı buldular.

Büyüklerin arasında güzel bir zaman geçirmiş olmalarını umuyor, sene başında görüşmek üzere diyoruz!