Frankofon MUN Kulübümüz Uluslararası Frankofoni Örgütü Modelizasyonuna Katıldı!

19 - 21 Şubat tarihlerinde, Frankofon MUN Kulübümüzün altı üyesi, Koç Lisesi'nin düzenlediği MUNDP’21 Konferansı'na katıldı. Kulübümüzün eş-başkanlarından Gülbin (11C), MUNDP deneyimi hakkında bir yazı kaleme aldı.

MUNDP, aslında İngilizce komiteler düzenliyor olsa da; bu yıl bir Fransızca komite açıldı: OIF. Uluslararası Frankofoni Örgütü; 88 üye ülke arasında, Fransızcanın geliştirilmesini ve siyaset, ekonomi, kültür alanlarında işbirliğini amaçlayan bir kurumdur. Bu konferansta, “delege” rolünü üstlendik. Konferansa katılmadan önce, yazılı raporlara dayanarak, fikirlerimizi paylaşıp aramızda beyin fırtınası yaptık. Temsil edeceğimiz ülkeler hakkında bilgilendikten sonra, görevimiz lobicilik aşamasında tartışılacak önerileri yazmaktı. Diğer delegasyonlar gibi, biz de, konferansa barışçıl çözüm önerileri hazırlayarak katıldık. Üç gün boyunca, Fransız öğrenciler ve diğer Frankofon okullardan Türk öğrenciler ile tanışma fırsatı bulduk. Bu karşılaşmalar ve müzakereler, bizlere, değişik bakış açıları kazandırdı ve perspektifimizi zenginleştirdi.

Kulübümüzün üyelerini motivasyonları ve dinamizmleri için tebrik ederiz:

Derin E. (11D), Gülbin (11C), Gün (10D), Zeynep (10C), Derin S. (10D) et Çağan (9C)

İşte katılımcıların izlenimleri:

“Benim için en iyi MUN deneyimiydi. Delegeler çok sempatikti. Az sayıda katılımcı olduğu için konuşmak daha rahattı. İşlediğimiz üç konu da çok ilginçti ve bu konularda müzakere etmek hoşuma gitti. Ayrıca bizim okulumuzdan çok sayıda katılımcı vardı; bundan dolayı, adeta Kulüp toplantısındaymışız gibi, rahat hissettim. Genç Fransız öğrenciler ile konuşmak bilgilendirici ve ilginçti. Özetle, benim için güzel ve unutulmaz bir deneyimdi.” Derin S. (10D), Birleşik Krallık Delegesi

“Gerçekten çok aktif bir konferanstı. Az zamanımız olsa da, sıcak ve eğlenceli müzakereler gerçekleştirdik. Seçilen konular ciddi meselelerdi ve söyleyecek çok sözümüz vardı. Çok kalabalık bir komite olmadığı için tüm delegasyonlar sık sık söz alma şansını elde etti ve fikirlerini ifade etti. Bence unutulmaz bir deneyimdi.” Gülbin (11C), Amerika Birleşik Devletleri Delegesi

Son olarak Koç Lisesi’ne bu modelizasyonu düzenlediği ve bizleri ağırladığı için içtenlikle teşekkür ederiz.