Frankofon MUN Klubü Lahey’de !

Bu sene de MUN Klubü öğrenciler MFNU Konferansı’na gittiler. Küreselleşen dünyada emek ve kadın hakları konusunda tartışmalara katıldılar.

MFNU Konferansı’nda katılan öğrencilerimizin izlenimlerini aktarıyoruz:

Yolculuk ve ulaşım :

“Havaalanından başlayıp Lahey’e kadar gittiğimiz yolda çok fazla araç değiştirmek zorunda kaldığımız için yorucuydu ama bir sürü yeni yer gördüğümüz ve manzaralar harika olduğu için aynı zamanda çok güzeldi.”
Defne Su-10C

Perşembe günü şehir ziyaretleri ve sinema :

“Güne Keukenhof’u ziyaret ederek başladık, daha sonra Leiden’a geçtik. Tüm şehiri gezebilme fırsatımız oldu. Oldukça keyifliydi. Akşam ise iş dünyasındaki kadınların yaşadığı zorluklar hakkında bir belgesel izledik.”
Şimal-10C

Konferans :

“Konferans, kadın erkek eşitliği problematiği üzerineydi. Günümüzde üzerinde mutlaka durulması gereken bu konu, kadınların da her alanda erkeklerle eşit olması üzerine geçen tartışmalar, 3 gün boyunca farklı ülkelerden gelen öğrencilerle farklı bakış açılarını paylaşmamızı ve farkındalık kazanmamızı sağladı.”
Buse-9D

Beni evinde ağırlayan aile :

“Beni ağırlayan aile oldukça sıcakkanlıydı. Bana evdeki en güzel odalardan birini verdiler. Ailedeki herkesle çok iyi anlaştık. Bir akşam beraber bisikletle şehir turuna çıktık. Avrupa’da ev hayatı ve aile kültürünü yakından tanımak için iyi bir fırsat oldu.”
Uras-11A

Öğrendiğim Flemekçe kelime :

“Hollanda’da öğrendiğim kelime “Goedenavond”. Bu kelimenin Türkçe karşılığı iyi gecelerdir.”
İrem-9E

MFNU Konferansı ile ilgili daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

daha fazla+