Feyza Hepçilingirler ile Türkçe Off

Hazırlık sınıfları Türkçe dersinde okudukları "Türkçe off"" adlı kitabıyla ilgili bir söyleşi gerçekleştirmek üzere Feyza Hepçilingirlerle 7 Mart Pazartesi günü medyatekte bir araya geldiler.

Söyleşide öğrencilerimizin sorularını da yanıtlayan Feyza Hanım, anadil bilincinin öncelikle dili sevmekle başlayacağını, sevdiğimize gösterdiğimiz özen gibi dili aynı özenle koruyabileceğimizi söyledi.

Bir insanın söz dağarcığının ve sözcük seçiminin onun tüm dünyasını göstereceğini, bu nedenle hem yazarken hem konuşurken dile özen göstermenin önemini bir kez daha vurguladı.

Son dönemlerde sıkça ve yerli yersiz, anlamına uygun olmayan yerlerde kullanılan “aynen,m tabiki de, kısmetse, hani” sözcüklerinin yer aldığı örnek cümleler okuyarak esprili bir dil ile bu kullanımlardaki yanlışları anlattı.

Söyleşinin sonunda öğrencilerimizin kitaplarını imzalayan yazarımıza bize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

daha fazla+