Felsefe Kahvesi Üçüncü Yılında!

Sainte Pulchérie Lisesi, eğitim ve öğretim mekanizmasında felsefi düşünceye ve fikir tartışmasına her daim yer veren bir okul olmuştur. Bu bağlamda, "Felsefe Kahvesi" toplantılarımız üçüncü senesini başarıyla tamamlamıştır...

Üç yıldan bu yana, okulumuz felsefe öğretmeni Nimet Küçük’ün yönetiminde öğrencileri düşünmeye ve fikir alışverişine teşvik eden Felsefe Kahvesi etkinlikleri düzenlenmektedir.

Gönüllü öğrencilerin katılımıyla her hafta gerçekleştirilen bu etkinlikte kahveler içilirken temellendirmeye dayalı düşünceler üretiliyor, eleştirel düşünceyle desteklenen tartışmalar yapılıyor, katılımcılar birbirini saygıyla dinliyor ve sürecin sonunda tartışmaya konu olan soruya verdikleri cevapları kaleme alıyorlar.

Uluslararası konferanslarda okulumuzu temsil eden “Felsefe Kahvesi” Kulübü önümüzdeki 2 ile 3 Eylül 2016 tarihlerinde Yunanistan’ın Girit adasında yapılacak “SOPHIA European Foundation for the Advancement of Philosophy Network” toplantısına katılacaktır. Düzenlenecek toplantı hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.

Öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyoruz!

Kulüp hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.

Felsefe Kahvesi, Türkiye’nin ilk haber sitesi olan Indigo Dergisi’nin bir yazısına konu oldu. Dergi yazısını okumak için buraya tıklayınız.

daha fazla+