Erasmus+ Projesi’nin Son Toplantısı İstanbul’da Yapıldı!

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin 2014-2016 yılları arasında dahil olduğu Avrupa Birliği Erasmus+ Okul Ortaklıkları Projesi’nin İspanya, Hırvatistan ve Türkiye eksenindeki son toplantısı Çevre Kulübü öğrencilerimizin katılımlarıyla 18 ile 22 Nisan 2016 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşti.

Erasmus+ Stratejik Okul Ortaklıkları Projeleri; ​eğitim alanında kaliteyi artırmayı, programa dahil olan okullar ve eğitim kadroları arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Aynı zamanda, Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin katıldığı “Environmental Project About Sustainable Farming and Healthy Cooking Based on Ecologic Products” (Sürdürülebilir Tarım ve Organik Ürünlere Dayalı Sağlıklı Mutfaklar Üzerine Çevre Projesi) başlıklı proje, çevre sorunlarına ve ekoloji alanına yönelik farkındalığı arttırmayı hedefler. Proje ortaklarımızla 2014’te İspanya’da ve 2015’te Hırvatistan’da gerçekleştirdiğimiz çalışmaların ardından İstanbul’daki son toplantı da başarıyla sonuçlandı.

Öğrencilerimiz bir hafta boyunca ekolojik çiftlik, restoran ve dükkan ziyaretleri yapmanın yanı sıra ekoloji alanında uzman isimlerle röportajlar yapıp seminerlere ve konferanslara katıldılar. Hazırlık sınıfları ve 9. sınıf öğrencileriyle organik kahvaltı ve kent bahçeciliği etkinlikleri düzenlendi. Şile’de bulunan ekolojik okulumuza giderek sembolik zeytin ağacı dikimi yapıldı.

İstanbul’da gerçekleştirilen Erasmus+ toplantılarını konu aldığımız Nisan ayı Focus programını izlemek için buraya tıklayınız.

Okulumuzda düzenlenen resmi açılış töreninde konuşma yapan koordinatör öğrencimiz İlke Tüzün’ün konuşmasını aşağıda bulabilirsiniz.

daha fazla+