ERASMUS+ KA229 Okul Ortaklıkları Projesi 31 Ağustos 2022 tarihine kadar uzatıldı!

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi, Avrupa Birliği ERASMUS+ KA229 Okul Ortaklıkları Projesini; Almanya, Litvanya, Macaristan ve Kuzey Makedonya ortaklığında 2019 yılından beri sürdürmektedir. 2019-2021 yılları içinde bitirilmesi planlanan projemiz, koronavirüs salgını nedeniyle, Avrupa Birliği tarafından 31 Ağustos 2022 tarihine kadar uzatıldı ve okul müdürümüz, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından gönderilen ek sözleşmeyi imzaladı. Bu süre uzatımına ilişkin beş ortak ülkenin sorumlu öğretmenleri de, çevrimiçi toplantı yaparak, son durumu değerlendirdiler ve yapılması planlanan değişiklikler konusunda görüşlerini paylaştılar.

“Participation of Pupils at European Schools: How Democratic are our Schools for Pupils in Europe?” (Öğrencilerin Avrupa okullarındaki katılımı: Avrupa’da, okullarımızda, öğrencilerimiz ne kadar demokratikler?) başlıklı projemiz, lisedeki öğrencilerin okullarında otonom olmaları ve karar verme süreçlerinde katılımcı olmaları konusunda farklı örnekleri paylaşmayı ve geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu nedenle beş ülkeden beş lisenin yer aldığı bu projede, gençlerin;

• okuldaki projelere katılımlarının desteklenmesi
  • eleştirel düşüncelerinin gelişmesi
  • demokrasi kavramı üzerine düşünmeleri
  • otonom olmaları