Entegrasyon Süreci : Hazırlık Sınıfı Öğrencilerinin İlk Başarılı Adımları

Beş hazırlık sınıfımızın öğrencileri keşiflerle dolu bir gün geçirdiler: sınıflarını, yeni arkadaşlarını, öğretmenlerini ve elbette okullarını ve okul içindeki mekanları keşfettiler. Entegrasyon sürecinin amacı, yeni okullarına uyum sağlamalarına yardımcı olmak için bu ilk günlerinde onlara eşlik etmektir.

Hazırlık sınıflarının öğretmenleri, bu ilk okul günü boyunca öğrencilere büyük bir coşkuyla rehberlik ettiler. Öğrencilerin kendilerine güvenmelerini sağlamak ve nerede olduklarını öğretmek amacıyla hazırlık sınıfı ekibi tarafından toplamda dört atölye çalışması düzenlendi:

• Dayanışma oyunları atölyesi
• Tiyatro atölyesi
• Metodoloji atölyesi
• Sunum oyunları atölyesi

Ayrıca küçük guruplar halinde idari bürolardan kafeteryaya, LaboSPhère’den spor salonuna, radyoya, tiyatroya… ve daha da ötesine uzanan büyük bir okul turu da düzenlendi. Zamanla, kısa bir süre sonra bu yerlerin hiçbiri kimse için bilinmez olmayacak!
Entegrasyon sürecinin bu ilk etabını 22 Eylül’de yapılacak Maçka Parkı gezisi ve Ekim ayında da Büyükada turu takip edecek.

Entegrasyon sürecine harcadıkları emek için hazırlık sınıfları ekibine ve hazırlık sınıfları Müdür Yardımcısı olan Bay Julian’a teşekkür ederiz. Bir kere daha, hazırlık sınıfı öğrencilerimize “Sainte Pulchérie Lisesi’ne Hoş Geldiniz” diyoruz!