Dr.Ferhat Jak İçöz ile “Varoluşçu Terapi”

19 Ekim'de 11A ve 11B sınıf öğrencileri, 7. ve 8. ders saatlerinde, psikoloji derslerinde, “Varoluşçu Terapi” başlıklı etkinlik için Psikoterapist-Yazar-Süpervizör-Varoluşçu Akademi Kurucusu Dr.Ferhat Jaz İçöz ile online söyleşi gerçekleştirdi.

Dr.Ferhat Jak İçöz’ün “Varoluşçu Terapi” temalı etkinliğin organizasyonunu planlayıp, moderatörlüğünü üstlenen 11A ve 11B sınıf temsilcileri Defne ve Dila, etkinlik hakkında aşağıdaki yazıyı bizlerle paylaştılar:

“19 Ekim 2020 tarihinde, eşit ağırlık sınıfları olarak Dr.Ferhat Jak İçöz’le psikoloji dersi kapsamında bir söyleşi yapma imkanı bulduk. 11A ve 11B sınıfları öğrencileri, söyleşi tarihinden önceki haftalarda, Dr.Ferhat Jak İçöz’ün videolarını izlediler, metinlerini okudular, kitabını incelediler ve bunlardan yola çıkarak akıllarında oluşan soruları not ettiler. Söyleşi gününde de, kendisine; varoluşçu terapi, kendimizi tanıma ve gelecek üzerine hazırladığımız soruları yönelttik. Ferhat Bey, bizi, “Varoluşçu Psikoterapi” dünyasına bir yolculuğa çıkardı; bu türden bir terapinin nasıl işlediğini, terapinin amacının ne olduğunu ve mutluluğa ulaşma yolculuğunun ne kadar önemli olduğunu ve belki de tek amacımızın mutluluk olmaması gerektiğini anlattı. Arkadaşlarımızın bu konuda sordukları sorularla eğlenceli bir şekilde geçen bu söyleşide, herkes kendisine bir şeyler kattı. Geçtiğimiz zorlu dönemde, psikolojinin ne kadar önemli olduğunu da biliyoruz; Ferhat Bey bu konu hakkında da belirli tavsiyeler verdi ve yorumlar yaptı. Psikoloji ve felsefe konuları arasında bağlantı kurduğumuz, Dr. Ferhat Jak İçöz’ü daha yakından tanıma imkanı bulduğumuz, öğretici ve eğlenceli bir sohbet oldu.”