Diplomasi ve Çizgi Roman Sergisi ve Fransa Başkonsolosu ile Diyalog

6 Nisan 2022 günü, okulumuzun Fransızca ve İngilizce MUN kulüpleri, kulüp saatlerinde Fransız Enstitüsü’nde sergilenmekte olan “Diplomasi ve Çizgi Roman - 1945’ten beri Fransa ve Dünya” isimli sergiyi gezmeye gittiler. Bu ziyaret sırasında kulüp üyelerimiz, Fransa Başkonsolosu Sn. Olivier Gauvin ile tanışma fırsatı buldular. Sayın başkonsolos, öğrencilerin bütün sorularını yanıtladı ve onları sıcak bir şekilde karşıladı.

“Fransa’nın en eski arşiv kurumu olan Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı’nın diplomatik arşivlerinden oluşan bu sergide, lisemizin öğrencileri, her konuyla ilgili çizgi romanların yardımıyla diplomasinin yanı sıra tarihin önemli olaylarını daha fazla inceleme fırsatı buldular. Bu, kulüplerimizin coşkulu üyelerine en sevdikleri konular hakkında kaliteli bir okuma ve onlar hakkında kapsamlı bir anlayış sundu.

Serginin tamamını gezdikten sonra, MUN kulüplerimizin öğrencileri, Fransız Enstitüsü’nün gösteri salonunda Sayın Başkonsolos ile görüştüler. Kendisine; diplomatlar ile gazetecilerin farkı, ifade özgürlüğünün önemi, bir ülkenin hükümet değişikliğinin diplomatları üzerinde etkisi gibi konular başta olmak üzere birçok farklı konuda sorular yönelttiler.

Tüm sorularımızı samimi ve cömert bir şekilde yanıtladığı için Sayın Olivier Gauvin’e ve heyecan verici sergisi ve çok nazik karşılaması için Fransız Enstitüsü’ne teşekkür ederiz.”

Çağan ve İklim
Mun Kulübü