Dikkat! Özgür Yaratıcılık Burada!

İkinci dönem bilişim teknolojileri dersini sonlandırırken görüntü işleme yazılımlarını kullanarak gerçekleştirdiğimiz çeşitli çalışmalarla yaratıcılık ve hayal gücü gibi kavramları vurguladık.

Öğrencilerimiz, dijital bir görselin tam olarak nelerden oluştuğunu ve görüntü işleme yazılımlarının (photofiltre) nasıl kullanıldığını öğrendikten sonra “Kimlik nedir?” sorusuna yanıt arayan bir düşünce ve yaratım çalışması ortaya koydular.

Bu aktivitenin asıl amacı öğrencilerin “kimlik” kavramı ile haşır neşir olmalarını ve onların bu kavramı grafik tasarımsal olarak tekrar yorumlamalarını sağlamaktı.

Derste dijital kimlik, gizli kimlik, sahne kimlik, çift kimlik gibi nosyonların yani sıra grup kimliği, totem kimlik (Eğer … olsaydım) gibi kavramlar da ele alınmıştır.

“Bir kimliğe sahip olmak aynı zamanda var olma hakkını talep etmektir! Kendini ifade etmek sadece “konuşmak” demek değildir! Peki verilmek istenen mesaj alıcıya nasıl ulaştırılır, kelimeleri kullanmadan kim olduğumu nasıl anlatırım? Senenin son bilgisayar dersinde bu sorulara cevap aradık.”

Lafı daha fazla uzatmadan sizleri, hazırlık sınıfı öğrencilerimizin gerçekleştirdiği en iyi dijital çalışmalarını bir araya getiren slayt gösterisini izlemeye davet ediyoruz.
Kelimeler olmadan, sessizlik ile kendilerini ifade ediyorlar:

Not: Hiçbir hayvana zarar verilmemiş, hiç dövme yaptırılmamış, kafa koparılmamış, hiçbir duvar kirletilmemiştir. Tamamı dijital çalışmalardır.
Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz!

daha fazla+