Diana Senechal ile Felsefe ve Sanat Atölyeleri

15 ile 26 Mayıs 2017 tarihleri arasında Amerikalı akademisyen, felsefeci ve yazar Diana Senechal’i felsefe ve sanat atölyeleri kapsamında okulumuzda ağırladık.

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’ni farklı kılan özelliklerinden biri okulun sanat ve felsefe eğitimine verdiği önemdir. Öğrenciler felsefe ve sanatla ilgilenmeye teşvik edilmekte, sorgulamaya ve eleştiriye dayalı bir eğitim görmekte ve birçok öğrenci felsefe alanında ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceler elde etmekte, yazdıkları felsefe denemeleri uluslararası akademik dergilerde yayınlanmaktadır.

Bu bağlamda, okulumuza davet ettiğimiz Diana Senechal, iki hafta boyunca 11. sınıf öğrencileriyle “Güzellik ve Gizlilik” başlıklı felsefe konusunu sanatın farklı disiplinlerini kullanarak ele aldı. Öğrencilerimiz Fransız ressam Edgar Degas’nın resimleri, ünlü Fransız şair Verlaine’nin şiirleri, Beethoven’ın 7. Senfonisi, Çehov’un “Evde” adlı yapıtını işlediler.

Diana Senechal ile düzenlenen atölyelerin yanı sıra okulumuzda felsefe ve sanat konulu bir çok etkinlik gerçekleştirildi:

• geleneksel Felsefe Kahvesi etkinliği
  • gönüllü olarak felsefe sunumu hazırlayan öğrencilere ödül verdiğimiz OpenBadge Töreni
  • Columbia Secondary School tarafından düzenlenen CONTRARIWISE Uluslararası Felsefe Yarışması’ndan 11. sınıf öğrencimiz Selin’e Şeref Mansiyonu Ödülü
  • 11. sınıf öğrencilerimiz Zeynep’in ve Pınar’ın CONTRARIWISE editörleri ile yaptığı video konferans

IELTS sınavında %100 başarı sağlayan ve İngilizce yapılan bu felsefe atölyelerini başarıyla tamamlayan tüm öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyoruz.

Diana Senechal ile ilgili daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.