Datça’da Ekoloji

9. sınıflar için Mavi Sınıf eşittir çevre. Öğrenciler Mavi Sınıf boyunca çevre hakkında daha yoğun düşünüyor, tartışıyor ve çevreyi korumak adına önerilerde bulunuyorlar.

“9. sınıf öğrencileri olarak bu yıl 10. yıl dönümünü kutlayan Mavi Sınıf projesi sayesinde Datça’da bulunan UCPA kampına geldik. Açık havada ders ve sportif etkinlikler yaptık. Bu sayede Datça’nın büyüleyici doğasını inceleme ve güzel havasını içimize çekme fırsatı yakaladık.

Amacımız çevre ve kirlilik üzerine bilgi sahibi olmaktı. Fransızca dersleri sırasında israf, kirlilik ve sonuçları hakkında tartıştık. Bu bağlamda UCPA’nın yöneticisine önerilerde bulunmaya karar verdik. Deniz kıyısına çöp kutuları ve etrafa üçlü geri dönüşüm kutuları koymak bunlardan yalnızca birkaçıydı. Aynı zamanda israf üzerine de düşündük ve plastik bardak yerine su sebili kullanılmasını ve plastik şişeler yerine cam satılmasını önerdik.

Sonuç olarak kirliliğin doğaya karşı sorumsuz davranışlarımızın ve bunların sonuçlarının çok daha farkındayız. Bu konulara karşı duyarlılığımız arttı. Günlük hayatımızda daha çevreci davranışlar sergilemeyi deneyeceğiz.”

İpek ve Doğa – 9B