Çocuk Gelinler Zorla Yapılan Evlilikler

Sainte Pulchérie Lisesi öğrencileri 4 yıldan beri 8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesi ile kadının toplumdaki yeri, kız çocuklarının eğitimi, kadına yönelik şiddet konularını ele alarak toplumsal sorunlara duyarlılık geliştirilmesini amaçlamaktadır.

Bu yıl ’’Çocuk Gelinler’’ üzerine bir çalışma yapılarak 10. ve 11. sınıf öğrencilerimizle bir proje geliştirildi. Bu proje kapsamında Uçan Süpürge sivil toplum örgütü ile bir atölye çalışması düzenlendi. Bu atölye çalışmasında öncelikle çocuk hakları ve insan hakları irdelendi. Çocuk yaşta ve zorla yapılan evliliklerde yaşanan sosyolojik sorunlar, psikolojik sorunlar, eğitim eksiği ve sağlık sorunları ele alındı.

İnteraktif bir ortamda gerçekleşen çalışmada öğrencilerimiz gerçek yaşamdan örneklerle, konuyla ilgili istatistiki bilgi ve belgelerle çalışmalarını derinleştirdiler.
Dünyadan örneklerin de ele alındığı atölye gençlerin çalışmalarına katkı sağladığı gibi toplumda yaratılacak farkındalık bağlamında da etkin bir paylaşımın gerçekleşmesine imkan sağladı.

Bu projeyi gerçekleştirmede amacımız ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak gençlerin sorunların çözümüne paydaş olabilmelerini sağlamak ve toplumda yaratılacak farkındalığa destek olmaktır.

daha fazla+