Genç Fidanlar, Köklü Ağaçlar

Çevre Kulübü

Öğretmen : Seval ARAS
Davetli eğitmenler: WWF (World Wildlife Fund) tarafından davet edilen konuşmacılar

Öğretmen : Seval ARAS

Tanım

Tüm dünyada etkinliğini sürdüren bir INGO olan WWF (World Wildlife Fund), pilot olarak 5 okulda başlattığı kulüp çalışmalarına Türkiye genelinde 100 okulda sürdürmeyi planlıyor. 8 farklı temalı eğitim materyallerini dijital ortamda ve gönüllülerinden destek alarak öğrencilere ulaştırılıyor. Sainte Pulchérie Lisesi çevre kulübü de WWF’yi, çalışan ve gönüllülerini, çevre kulübü etkinliklerinde sene boyunca ağırlıyor ve onlarla ortak projeler geliştiriyor.

Hedefler

• Çocuklar ve gençler doğa problemlerini kitaplardan öğreniyorlar. Bu programla; doğa problemlerini bizlerle beraber çözen, aktif vatandaşlık bilinci gelişmiş doğa elçileri topluluğu oluşturmayı hedefliyoruz.
  • Çocukların ve gençlerin de doğa sorunlarının çözümünde rol oynayabileceklerini, liderlik rolü üstlenerek çevrelerindekilere bu bilinci kazandırabileceklerini görmelerini istiyoruz.
  • Doğa Öncüleri Programının amacı; öğrencilerin grup halinde proje geliştirme ve yönetmede deneyim kazanarak toplumsal dönüşüm ve değişime öncü, yerelde gerçekleştirilebilecek projeler hazırlamaları, grup içinde bilinçli bir rol almaları ve aynı zamanda WWF’nin öncelik verdiği konuların bu projeler yardımıyla duyurulması ve yaygınlaştırılmasının sağlanmasıdır. Uzun vadede Doğa Öncüleri Programı’nın amacı, öğrencilerin WWF-Türkiye’in öncelik verdiği konularda toplumsal değişime öncü olarak etkin rol almalarının sağlanmasıdır.

Uygulamalar

• WWF’den lisemize gelen eğitmenlerle evlat edinme programı dahilinde ve diğer temalarda sunumlar gerçekleştiriliyor.
  • Geziler, ziyaretler.
  • Mail, afiş, okulun internet sitesi, eSprit Platformu, etkinlikler (ekolojik beslenme günü, israfa “hayır” günü…) gibi çeşitli yöntemler aracılığıyla lisemizde duyarlılık kampanyaları hazırlamak.
  • WWF-Türkiye Doğa Öncüleri Gençlik Programı kapsamında öğrencilerimiz, doğadaki sorunlar için yenilikçi projeler, teknolojik çözümler geliştiriyorlar. Doğayı yaşayarak, severek öğreniyor ve koruyorlar, Türkiye’de doğa için değişime katkıda bulunuyorlar. Doğa Kahramanlarımız Doğa Öncüleri Gençlik Programımız kapsamında ‘Yaban Hayat Koruyucuları’, ‘Su Melekleri’, ‘Plastik Avcıları’ ve ‘Gıda Savaşçıları’ topluluklarında, yenilikçi ve dönüştürücü projeler üretecekler.

Önceki senelerde hayata geçirilen tüm projelerin ve fikirlerin yer verildiği blog için buraya tıklayın.