Cami, Kilise, Sinagog Gezisi

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümresi uzun yıllardır 11. Sınıflar düzeyi ile yaptığı Cami, Kilise, Sinagog gezisini bu yıl da Aralık ayı içerisinde gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz tarih dolu bu mekanları her sene coşkuyla keşfediyorlar ve farklı dinlerin temsilcileriyle görüşüyorlar.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümresinin düzenlediği bu gezinin çok önemli bir amacı vardır : birlikte yaşama kültürünü geliştirmek ve dünya barışına bir nebze katkıda bulunmak. Aynı coğrafyayı paylaşan, aynı dini kökenden gelen İbrahimi din mensubu olan Müslüman, Hristiyan, Yahudi dinine mensup insanların birbirini daha yakından tanımaları temel amaçlarından bir tanesidir. Dini mekanlara ziyeretlerimiz de karşımızdaki dinleyerek ve saygı dolu bir ortamda gerçekleşmiştir.

Bu nedenle, uzun soluklu çalışmamızın daha uzun yıllar devam etmesini umuyor ve gayretlerimize devam ediyoruz.