Brest’te Yeni Maceralar!

Brest gezisine katılan 9. sınıf öğrencilerimizin dönüş günü yaklaşıyor. Tüm haftayı Fransız kültürü ile dolu dolu geçiren öğrencilerimizin gezi programına bir göz atalım.

Salı sabahı öğrencilerimiz güne iki derse katılarak başladılar. Bu dersler süresince Fransızca ve İngilizce seviyelerinin yüksek olması ile Fransız öğretmenlerinin dikkatlerini çektiler.

Ardından öğrencilerimiz okulun kütüphanesinde Mme. Emmanuelle ile buluştular. Mme. Emmanuelle, öğrencilerimize Fransız basınını, gazetelerini konu alan bir aktivite hazırlamıştı. Aktivite konusunun, daha önce Sainte Pulchérie Lisesi’nde işlediğimiz Fransızca dersinin konusu ile aynı olması bizleri çok mutlu etti.

Kantindeki öğle yemeğimizden hemen sonra coğrafya öğretmeni olan M. François’nın önderliğinde Brest şehrinin merkezinde oyun oynadık. Bu oyun aracılığıyla öğrencilerimiz Brest’lilere sorular sordular ve Fransızca kendilerini ifade ettiler. Oyunun diğer önemli bir görevi ise şehrin belli noktalarını harita yardımı ile bularak selfie çekmek ve o yapıları bulduklarını bize bu şekilde kanıtlamaktı.

Ardından öğrencilerimiz Sainte Anne Lisesi’nin Müdürü Mme. Beauvillard, tarih öğretmeni M. Pierre, coğrafya öğretmeni M. François ve Fransız arkadaşları eşliğinde Brest şehrinin Belediye Başkanlığı’nın resepsiyonuna katıldılar. Uluslararası iletişim projelerinden sorumlu olan M. Salami konuşmasında öğrencilerimize iki kültür ve ülke arasında kurulan bağların gücünden ve bu bağları uzun süre korunmasının öneminden bahsetti.

Çarşamba günü, yönümüz Avrupa’nın okyanus biliminde en büyük araştırma merkezi olan: Océanopolis idi! Mme.Joëlle ile öğrencilerimiz deneyler yaptılar. Bu deneyler sayesinde çeşitli deniz canlıları tanıdılar, hatta deniz kestanesini ellerine bile aldılar!

Öğleden sonra, rehber yardımı ile birbirinden ilginç, renkli ve çok güzel akvaryumları görme, balıkları, deniz yıldızlarını, deniz atlarını, kestaneleri, midyeleri inceleme şansları oldu. En dikkat çekici olan ise fok balıkları idi! Eğitilmiş fok balıklarının beslenmelerini, seslenerek çağırılmalarını, suda yüzmelerini keyifle izlediler.

Ve son olarak, perşembe günü öğrencilerimiz Fransız arkadaşları ile beraber otobüse binerek Quimper’e, 500 yıldan daha eski evleri ve Orta Çağ’a ait renklere sahip olan kiliseyi görmek üzere yola çıktılar. Ardından Concarneau’ya Balıkçılık Müzesi’ne gittiler ve orada eski bir balıkçı teknesini keşfetme şansına sahip oldular.

Artık valizleri toplama ve İstanbul’a dönme zamanı!

daha fazla+