Bisiklet Projemiz Sunay Akın’ın “Hayat Deyince” Programında Anlatıldı

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi, çevre bilincini kazandırma, spor etkinliği gerçekleştirme, civardaki devlet okullarına önderlik etme ve bisiklet kültürünü yayma amacıyla bir bisiklet projesini hayata geçirmek için çalışmaktadır.

Kadıköy Sahil Yolu’nda yapmayı planladığımız bisiklet turunu, ne yazık ki kötü hava koşulları nedeniyle iptal etmek zorunda kaldık… Ancak, civar okulların öğrencileriyle paylaştığımız ve bizleri mutlu eden bir etkinliğimizi gerçekleştirdik. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlama amacıyla okulumuzda yapılan törende, Beyoğlu ilçesindeki üç devlet okulunun: Beyoğlu Teknik Endüstri Meslek Lisesi, Kasımpaşa Çok Programlı Lisesi, İTO Kadınlar Çeşmesi İlköğretim Okulu’nun bisiklet kulüplerine 60 adet bisiklet hediye edildi.

Hedefimiz, kirlenen dünyamızda temiz taşıt aracı bisikleti, Sainte Pulchérie Lisesi olarak daha fazla kullanılır kılmak ve bu kültürün yayılması için üstümüze düşen görevi yapmaktır.

Aşağıda, “SKYTÜRK 360” TV Kanalında yayınlanan Sunay Akın’ın “Hayat Deyince” programında bisiklet projemizi anlatan bölümün videosunu izleyebilirsiniz.