Birlikte son sigaramızı söndürelim

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi sigara kullanımını önleme haftası

Son yıllarda sigara içme yaşının hızla düşmesi, gençler arasında sigara kullanımının yaygınlaşması, sigaranın verdiği zararların günden güne artması nedeniyle Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde sigaranın zararlarına dikkat çekmek, öğrencileri bilinçlendirmek ve çevrelerine duyarlılık kazandırmak amacıyla 18-25 Şubat tarihleri arasında « Sigara Kullanımını Önleme Haftası» düzenlenmiştir.
Bu etkinliğin tanıtımı için 17 Ocak haftası Sainte Pulchérie Fransız Lisesi Rehber öğretmenleri, Fen öğretmenleri, Beden eğitimi öğretmeni ve Lise2. ve 3. sınıfların Müdür muavini sınıfları dolaşarak yapılacak etkinliklerden, öğrencilere bahsetmişler ve isteyen öğrencilerden bir komite oluşturmuşlardır

« Temiz Sokak » 18-25 Şubat

Etkinlik çerçevesinde istekli öğrencilerden oluşan öğrenci komitesi, hafta boyunca sigara kullanımını önleme teması için özel olarak tasarlanmış sweat-shirtlerini giyerek ve okul bitiş saatinden 10 dakika önce öğretmenleri eşliğinde okul sokağına çıkarak « Temiz Sokak » teması için Sainte Pulchérie Lisesi öğrencileri, öğretmenlerini ve yoldan geçenleri sokalarında sigara içmemeleri konusunda daha dikkatli ve duyarlı olmaları için motive edeceklerdir.

Konferans 21Şubat

Bu hafta kapsamında, Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde öğrencilere aralarında onkolog Prof. Dr.Nil MOLİNAS MANDEL, Prof. Dr. Levent TABAK, şair-yazar Sunay AKIN’ın davet edildiği «Sigara Kullanımını Önleme» konulu bir konferans verilecektir. Konferansta uzman doktorların konuyla ilgili sunumlarının ardından Sunay AKIN ve sürpriz davetlilerle öğrenciler keyifli bir söyleşi gerceklestireceklerdir.

Pratik Uygulama

Bu hafta içerisinde ayrıca Fen bilgisi ve Sağlık öğretmenleri derslerini öğrencilere sigaranın zararları konusunu çeşitli kısa metrajlı filmler, görsel deneyler, afiş ve posterlerle destekleyerek.

Rehberlik Servisi

Bunun yanı sıra Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin rehber öğretmenleri öğrencilerin rehberlik derslerinde « Sigara Kullanımını Önleme » konulu grup çalışmaları ve grup paylaşımı etkinlikleri yapacaklar.

Yalova Trekking Gezisi 24-26 Şubat

Ayrıca sağlıklı yaşam ve spor olgusunu öğrencilere yaşatırken doğayla iç içe olmak, doğa ortamında yaşamak, birbirine yardım etmek, şehir yaşamından ve onun olumsuz etkilerinden uzaklaşmak, doğa ortamında kendini bulmak, gücünü, sınırlarını keşfederek onu ileriye taşımak ve öğrencilerimizin sigara alışkanlığı kazanmamalarına yardımcı olmak amacıyla Yalova ili sınırlarında bir günde 8 saat sürecek trekking organizasyonu öngörülmüştür.
Bu organizasyonda öğrencilerimiz ekip ruhunu keşfederek sağlıklı olmak, mücadele etmek, dayanıklı olmak, işbirliği yapmak, dayanışmada bulunmak temalarını bire bir doğa ortamında trekking yürüyüşü yaparak yaşama fırsatı bulacaklardır. Akşamları konaklanılan yerde « Bağımlılık » konulu filmler izleyip sonrasında izledikleri film hakkında karşılıklı paylaşımlarda bulunma fırsatını da yakalayacaklardır.

Böyle bir hafta çerçevesinde gerçekleşen etkinliklerimizin tüm öğrencilerimize yararlı olmasını diler, bu çalışmada emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederiz.

daha fazla+