Baudrillard ve Simülasyon Teorisi

Her yıl okulumuz medyateği ve felsefe bölümü iş birliğiyle düzenlenen “Felsefe Konuşmaları" serisinin bu yılki ilk sunumu geçtiğimiz hafta 8 Kasım tarihinde gerçekleştirildi. 11. sınıf öğrencilerimiz "Jean Baudrillard ve Simülasyon Teorisi" konulu felsefe projelerini medyatekte sundular.

Fransız filozof ve sosyolog Jean Baudrillard, postyapısalcı felsefe ve postmodernizm üzerine gerçekleştirdiği çalışmalarla ün kazanmıştır. Baudrillard, simülasyonun dünyanın her yerinde olduğunu söyler ve bunu tıp, sanat, medya, tarih, savaş gibi her alana uygular.

Ona göre dünyada yaşadığımız hiçbir şey artık “gerçek” değildir, artık sonsuz sayıda gerçeklikten bahsedilebilir. Gerçekliğin sonsuz sayıda olması ise ortada bir gerçek olmadığı anlamına gelmektedir. Yirminci yüzyılın en önemli filozoflarından biri olan Baudrillard bize, günümüzü analiz etme konusunda da rehberlik etmektedir.

Jean Baudrillard hakkında araştırmalar yapan ve sunum hazırlayan 11A sınıfından Meltem Gürkan ve 11C sınıfından Bahar Deniz, sunum sonunda medyatekte “Felsefe Konuşmaları”na katılan arkadaşlarının simülasyon teorisi ile alakalı sorularını yanıtladılar.

Sunumlara katılan tüm öğrencilerimizi çalışmalarından ötürü kutluyoruz.

daha fazla+
yazıyı paylaş