Başarılı geçen bir IELTS sınavının ardından…

6. kez okulumuzda yapılan bir IEITS sınavını daha başarıyla tamamladık... Bu yıl 11 Mayıs 2019 tarihinde okulumuzda gerçekleştirilen IELTS sınavına 57 öğrenci katıldı. 41 öğrencimizin üstün başarı gösterdiği sınavda %100 başarı kaydedilmiştir. Kendilerini tebrik ediyoruz!

Sainte Pulchérie sayesinde IELTS sınavının varlığını öğrendim. Okulum arkadaşlarımı ve beni sınav hakkında bilgilendirip bizi sınava girmeye teşvik etti, bu sınavın gelecek eğitimime çokça katkı sağlayacağını biliyordum. IELTS sınavına 11 . Mayıs .2019 tarihinde okulumuzda girdim ve sınav salonundan çıktığımda, sınav performansım hakkında kafam oldukça karışıktı. Kötü hissetmiyordum, ama muhteşem geçtiğini de hissetmedim; bunun sebebini şuna bağlıyorum: geçirdiğim şeyi bir sınav değil kendimi geliştirmek için yaptığım egzersizler gibi gördüm. Sanırım bunu Sainte Pulchérie’ye borçluyum. Okulun yardımı sınava hazırlanmamda büyüktü. Öncelikle, sınıfta çokça egzersiz yaptık, özellikle okuma ve dinleme egzersizleriyle kelime dağarcığımı genişlettim ve sınav sisteminin nasıl çalıştığını gördüm. Bunun yanında, her haftasonu yazma ödevimiz vardı, ve bu çalışmalar gözle görülür şekilde kendimi geliştirmemi sağladı, her ne kadar sınavda en düşük notu bu bölümden almış olsam da. Konuşma egzersizlerine gelince, sınıfta yaptığımız çalışmaların yanında, sınava girecek herkesin uluslararası arkadaşlar edinmesini ve onlarla zaman geçirmelerini tavsiye ederim; sadece akademik değil sosyal alanda da. Sosyal alanda kendimi geliştirmenin konuşma sınavında bana en büyük katkıyı sağladığını düşünüyorum. Sonunda bütün bu çalışmaların bana kattığı değeri gördüm; IELTS sınavından 8/9 aldım, aldığım sonuçtan çok memnunum!
Selin Çolak 11-D

Ielts, İngilizce seviyesini belirleyen ve okulumuzda her sene 11.sınıflar için yapılan bir sınav. Toplam 4 etaptan oluşuyor: okuma, yazma, dinleme ve konuşma. Bütün bölümler 9 üzerinden değerlendiriliyor ve sonunda bütün bölümlerin notlarının ortalaması alınıyor. Genelde herkesin zorlandığı bölüm yazı bölümü diyebiliriz. Yazma, iki kısımdan oluşuyor: ilkinde grafik analizi yapmamız ikinci kısımda da kompozisyon yazmamız gerekiyor. Her ne kadar zorlayıcı olsa da İngilizce derslerimiz de bütün grafik tipleri için yazı yazmayı, yazımızı nasıl geliştirebileceğimizi derste yaptığımız çalışmalar ve yapılan ödevler sayesinde öğrendik. Ielts’in en büyük avantajlarından biri, yurtdışındaki üniversitelere başvurularda önemli olması.
Dilay Tetik 11-A

IELTS sınavı hem Türkiye’deki hem yurt dışındaki üniversiteler için önemli bir sınav. Genelde birçok üniversitenin beklentisi notunuzun en az 6.5/9 olması. Okulda ki her İngilizce dersinde bu sınava hazırlandık. Her hafta sınavın yazı kısmı için yazma ödevleri verildi çünkü IELTS’in yazı kısmından yüksek puan almak için kurallara uygun ve bir plana bağlı olarak yazmanız gerekiyor. Yazılar öğretmenler tarafından kontrol ediliyor ve yazdıkları yorumlar yazınızın gelişmesi için önemli. Ne kadar fazla yazarsanız o kadar alışıyorsunuz ve daha iyi yazabiliyorsunuz. Derslerinde dinleme ve okuma alıştırmaları yapıyoruz. Sınavın konuşma kısmı için bir öğlen tenefüste İngilizce öğretmenleriyle yüz yüze konuşuldu ve sınavda karşılaşabileceğiniz sorular soruldu.
Damla Yıldız 11-B