Bağımlılıkları Önleme Haftası Etkinliklerimiz

Günümüzde bağımlı genç nüfusun artmasının yanı sıra bağımlılık çeşitlerinin de arttığını görmekteyiz. Buna bağlı olarak, geçen yıllarda sadece bir boyutunu (Sigara ve Madde Bağımlılığı) ele aldığımız bu konuyu genişleterek, bu sene “Bağımlılıkları Önleme” teması altında “Teknoloji Bağımlılığı”nı da irdeleyeceğimiz çeşitli etkinlikler düzenledik.

17-21 Aralık

Yalova’da Trekking

Her türlü teknolojik donanım ve maddeden uzak kalarak doğa ortamında spor olgusunu kavramak, ekip ruhunu keşfetmek, dayanışma içinde olmak amacıyla Yalova Trekking Gezisi okulumuz rehber öğretmeni Defne SATGAN ve beden eğitimi öğretmeni Aziz ALPARSLAN eşliğinde 30 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında gerçekleşti.

17 Aralık “Sigara Bağımlılığını Önleme Konferansı” – Ecz.Mehmet Müderrisoğlu

Hazırlık sınıfı öğrencileri Rebul Eczanesi sahibi eczacı Mehmet Müderrisoğlu’nun sunduğu “Sigara Bağımlılığını Önleme” konulu konferansta Mehmet Kazmirci’nin KOAH hastalığı ile ilgili kendi deneyimlerini öğrenme fırsatını buldular.

19 Aralık “Teknoloji ve İnternet Bağımlılığı Konferansı” – Prof. Dr. Kültegin Ögel

Bağımlıkları Önleme etkinlikleri kapsamında çağımızın gittikçe büyüyen bir sorunu haline gelen “Teknoloji ve İnternet Bağımlılığı” konusunda Prof. Dr. Kültegin Ögel lise 1.ve 2. sınıf velilerine yönelik bir konferans verdi.

19 Aralık “Alkol ve Madde Bağımlılığı Konferansı” – Uzman.Psikolog Ceren KOÇ

Uzman psikolog Ceren KOÇ lise 3.ve 4. sınıf öğrencilerine alkol ve madde bağımlılığı konusunda bir konferans verdi.

Rehberlik Servisi Faaliyetleri
Bağımlılıkları Önleme Haftası boyunca düzenlediğimiz konferanslara ek olarak rehberlik saatlerinde öğrencilere yönelik sınıf içi önleyici grup çalışmaları yapıldı.

Bu hafta içerisinde ayrıca okul duvarlarına; teknoloji, sigara bağımlılığı ve zararları hakkında bilgilendirici afişler, posterler asıldı. Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz hafta boyunca bu tema için özel olarak tasarlanmış t-shirtlerini okulda giydiler.

Okulumuz kütüphanesinde bağımlılık konusu ile ilgili bulabileceğiniz tüm kaynakların listesi ektedir.

daha fazla+