“Aydın Zihniyetler İçin Kucak Dolusu Kitap” Projesi

Öğrencilerimiz ülkemizde gençlerin aydınlanmasına katkıda bulunmaya "Aydın Zihniyetler İçin Kucak Dolusu Kitap" projesiyle kütüphane kurarak devam ediyor. 2013’ten beri her yıl öğrencilerimiz dostluk ve kardeşlik duyguları ile yüzlerce kitap bağışlayıp, kütüphane kuruyorlar.

Sosyal sorumluluk projemiz “Aydın Zihniyetler İçin Kucak Dolusu Kitap” okullarında kütüphane bulunmayan çocukların kitaplara ve kültüre erişimini sağlar. Gönüllü öğrencilerimiz bu yıl İstanbul’un biraz uzak bir ilçesindeydiler. Gelin duygularına kulak verelim :

“Okulumuzda beş senedir sürdürülen “Aydın Zihniyetler İçin Kucak Dolusu Kitap” projesini gönüllü öğrenciler olarak coşkuyla gerçekleştirdik. Amacımız kitapsız bir eğitimin olmayacağını ve kitapların onların geleceğine ışık tutacağını; kitapların eğitsel, kültürel aynı zamanda sosyal açıdan da ne kadar önem taşıdığını fark ettirebilmekti. Bu sene de tüm sınıfların destek olduğu kitap toplama kampanyasından yaklaşık 1500 kitapla Maltepe’de bulunan Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu’na gittik.”

Ada-10A, Ceren-10A, Gamze-10A, Elif-10A

“Okuduğumuz ve bizi etkileyen 1500 kitabı Maltepe’deki Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu’nda kütüphane kurarak bağışladık. Çok heyecanlıydık. Okulun müdiresi bize çocukların yaşadığı zorlukları anlattı. Bizim şanslı olduğumuzu ve bu yüzden onların hayatlarına duyarsız kalmamamız gerektiğini söyledi, çünkü geleceği kuracak olanlar bizlermişiz. Müdire hanımla konuştuktan sonra o kadar duygulandık ki neredeyse ağlayacaktık.

Sonra sınıfları ziyaret ettik ve öğrencilerle tanıştık, derslere konuk olduk. Gelecek için hedeflerinden ve hayallerinden bahsettik. Çok da umutlu değiller ama hayalleri var. Eğer isterlerse, yeterince çalışıp, kendilerine güvenirlerse, hayallerini gerçekleştirebileceklerini anlatmak istedik. Bizim için unutulmaz bir gündü.”

Naz-10C, İpek-10D, Barış-10D, Ayşe-10C, Betsy-10B, Selin-10A, Melike-10C, Melis-10C, Naz-10A, Gülce-11D, Deniz-11D, Kaan-11A

“Okula gelmeden önce öğrencilerle bu kadar kaynaşabileceğimizi düşünmemiştik. Arkadaşlarımla, bulundukları duruma kendimizi yakın hissetiğimiz için sekizinci sınıflarla konuşmaya karar verdik. Sınıflara girdiğimizde gözlerindeki heyecan ve merakı görebiliyorduk. Onlara yol göstermek için deneyimlerimizi anlattık, meraklarını giderdik ve onlarla sohbet ettik. Onlara aslında isterlerse her şeyi yapabileceklerini ve ne kadar güçlü olabileceklerini anlattık. Hedeflerini ve hayallerini bizimle paylaştılar. Günün sonunda her biriyle ayrı ayrı iletişime geçip, bir şeyler paylaşmak bizi çok mutlu etti. Sonuç olarak bu projeden öğrendiğimiz gibi paylaşmak geleceğe giden en temel adımdır!”

Ekin-10D, Eren-10D, Deniz-10D

“Kitapları yerleştirdiğimizde çocukların gözlerindeki mutluluğu ve umut ışığını hissettik. Kitapları yerleştirirken bir kız öğrenciyle tanıştık. Adı… Beşinci sınıf olmasına rağmen Victor Hugo’nun Sefiller kitabını okuduğunu söyledi ve onun gibi bir çok öğrenci olduğuna emindik, bu yüzden götürdüğümüz kitapları seveceklerini düşünüyorduk. Müdürün söylediğine göre maddi ve manevi her türlü desteğe ihtiyaçları vardı ve bu nedenle kitap götürmenin yanında onlarla vakit geçirdik, oyunlar oynadık, geleceklerine dair konuşmalar yaparak onları cesaretlendirdik. Biz onların yoluna pusula olduk. Dileğimiz nice Esra’lar, Kübra’lar, Furkan’lar, kitapların verdiği güçle geleceğe daha güvenle ve umutla baksın…”

Ezgi-10B, Begüm-10C, Selin-10D, Neda-10C