Atatürk’ün Sonsuzluğa Uğurlanışının 79. Yılı

10 Kasım töreni; saygı, sevgi ve bağlılık duygularıyla gerçekleştirildi.

Ata’mız ve silah arkadaşlarının huzurunda saygı duruşumuzu gerçekleştirdikten ve İstiklâl Marşı’mızın coşkuyla söylenmesinin ardından, 11. Sınıf öğrencileri tarafından Atatürk büstüne çelenk konuldu.

Okul Müdürü Alexandre Abellan, konuşmasında Atatürk’ü şu sözlerle andı:

“Bu büyük insan, yavaşça Çanakkale’nin dumanlı muharebelerinden, top atışlarının arasından yükselmiştir. Bugün hala binlerce siluet arasından tanıyacağınız silueti 1913 – 1923 yılları arasında kademeli olarak şekillenmiştir. O, adil ve dik duruşuyla, yaşadığı devrin tüm kargaşasına rağmen ve İmparatorlukların harabeleri arasında ayakta kalır. Tarihin bu dönüm noktasında Türk halkının ayağa kalkmak için bir işaret beklediğini anlayabilmek için kararlılık, cesaret ve öngörü gerekmektedir. Mustafa Kemal işte tam da o an, kendisine ihtiyaç duyulan o anda, büyük şeyler başarmak için ve onu destekleyen halka hizmek etmek için eyleme geçti. (…) Mustafa Kemal bizimle yaşıyor, zira eseri ve mirası maddi değil. Hepimizin içinde bir parça Mustafa Kemal olduğunu ve zamanı geldiğinde cesaretimizi ortaya çıkaracağımıza inanmak isterim.”

Türk Müdür Baş Yardımcımız Minâ Akcen de konuşmasında Atatürk’ün ışığında ilerlemenin ve geleceği kurmanın koşullarından bahsetti:

“Evrenselliği Mustafa Kemal’in devrimleri sayesinde yaşamak, toplum olarak özgürlük ve bağımsızlık kavramları ile özdeş olabilmek, kendi kararlarını veren, kendi hedeflerini koyabilen bir ulus olarak yaşayabilmektir idealimiz. (…) Özgür toplumun bireyi olmak ancak kişinin bağımsızlık duygusunu yüreğinde hissetmesiyle gerçekleşebilir.

Öğrencilerin hazırladıkları gösterinin teması şu dizelerden esinlenmişti :

“Mustafa Kemal’i gördüm düşümde. Daha ileri diyordu… daha… daha… ileri diyordu… Yüzyıllar öncesinden, yüzyıllar sonrasından sesleniyordu bize”.

Müzik grubu, piyano eşliğinde “Fikrimin İnce Gülü” şarkısını, Ata’nın anısına seslendirdi.

9. Sınıf öğrencisi Duru Karadeniz, Atatürk’ün ölümünü anlatan duygusal bir konuşma yaptı.

Gençlik, kendisine emanet edilen Cumhuriyet’i korumasını bilecektir.

“Bu yurt artık nasıl çöker, biz varken? İzindeyiz Atam” sözlerinin tüm öğrencilerce tekrarlanmasının ardından, tören sona erdi.