Aşiyan Müzesi Gezisi

11. sınıf öğrencilerimiz 1 Haziran 2018 tarihinde Aşiyan’daki Tevfik Fikret Müzesi’ni ziyaret etti.

Servet-i Fünun Edebiyatı ve Tevfik Fikret’i derslerde ayrıntılı olarak işleyen 11. sınıf öğrencileri şiirleriyle tanıdıkları şairin, bir dönem yaşadığı mekanı ziyaret ettiler.

Ölümsüz şair Tevfik Fikret’in evini gezen öğrenciler, şairin hem evinin planını, hem mobilyalarını, gömleklerini hatta eşinin giysilerini bile çizdiğini, ayrıca duvarlardaki tabloların çoğunu yaptığını, onun çok yönlülüğünü öğrenme fırsatı buldular. Evdeki her fotoğraf, Fikret’in yaşamını bir kere daha gözler önüne serdi.

Atatürk’ün o evi ziyaret ettiğini gösteren fotoğraflar da öğrencilerin dikkatinden kaçmadı. Atatürk, Harp Okulu’nda öğrenciyken hayranı olduğu şairin evini, ölüm yıl dönümünde ziyaret etmişti. Evin muhteşem bahçesi ve manzarası hafızalara kazındı.

Türk şiirinin cesur şairi saygı ve hayranlık duygularıyla anıldı.

daha fazla+