Yedinci Yazar Rezidansı Başlıyor!

Amira-Géhanne Khalfallah ile Yazar Rezidansı

Onunla koridorlarda, öğretmenler odasında, ve şüphesiz sınıflarda karşılaşacaksınız... Yazar Rezidansımızın yedinci senesinde Amira-Géhanne Khalfallah'yı lisemizde ağırlıyoruz. Yazar okulumuzda geçireceği süre boyunca Fransızca dersleri kapsamında 10. sınıf öğrencilerine yönelik yaratıcı yazı atölyeleri düzenleyecektir.

Rezidansın konuğu yazar, öğrencilerle, toprak, yurt, memleket kavramlarını, özellikle ortak tarihi yeniden keşfetmenin gerekli olduğu yeni bölgeleri sorgulamayı önerecek. Bu tema, göç, kent imgesi, aidiyet kavramı, başka bir kültür ve yeni bir dil öğrenme gibi çeşitli temalar üzerinde çalışmak için vesile olacak. Böylece tüm öğrenciler görünmez sınır, kültürel sınır ve dilsel sınır kavramları üzerinde düşünürken evrensel uygarlık figürlerine, büyük gezginler Odysseus’a ve Ibn Battûta’ya başvuracaklar.

“Türkiye’de olmak çok şey ifade ediyor: Doğu ile Batı’yı birbirine bağlarken hem buluşma noktası hem de ayrışma noktası olan Türkiye, seyahat ve sınır temasını tartışmak için dünyadaki en uygun yer.” diyor bize Amira-Géhanne Khalfallah.

Öğrenciler yaratıcı yazı atölyelerinde çok boyutlu bir yolculuğa çıkıyorlar. 24 Mart Salı günü saat 18:30’da okulda düzenlenecek kapanış akşamında rezidans süresince ürettikleri metinleri sunacaklar.

Amira-Géhanne Khalfallah Cezayir’de doğdu ve 2007’den beri Fas’ta yaşıyor. Moleküler biyoloji fakültesinden sonra 2001 yılında gazeteciliğe başladı. Yazdığı tiyatro ve kukla oyunları Afrika ve Avrupa’da çeşitli ülkelerde sahneleniyor. “Le Naufrage de la Lune” (2018) Barzakh Yayınevi tarafından yayınlanan ilk romanıdır. Ayrıca yazıp yönettiği iki kısa metraj filmden biri olan “Petite” Berlinale Film Festivali’nde 2020’de jüri özel ödülüne layık görüldü.