Latest Posts

Sayın Velimiz, Okulumuz ile Akbank arasında yapılan kredili sistem protokolu uyarınca 2021-2022 Öğretim Yılı öğrenci ücretleri Akbank Beyoğlu Şubesi tarafından tahsil edilecektir. Banka ile yapılan anlaşmaya göre banka velilerimizden hesap işletim ücretini almayacaktır. Okul ücretini peşin ödeyen velilerimiz hariç, taksitle ödeme yapacak olan velilerimize kredili sistemin uygulanması zorunludur. Ödemeler ayrıca Garanti Bankası ve Akbank kredi kartlarıyla tahsil edilecektir. Geçen yıl banka ile anlaşma yapmış olan velilerimizin, KMH sözleşmelerini yenilemeleri ve talimatı güncellemeleri gerekmektedir. Korona tedbirleri nedeniyle velilerimizin bankaya gitmeyip, banka yetkilileriyle görüşüp cep telefonlarına AKBANKMOBIL uygulamasını indirip uygulama üzerinden yenileme işlemleri yapılabilecektir.

Okul müdürümüz Monsieur Alexandre Abellan'ın görevini önümüzdeki ders yılının başlangıcından itibaren Madame Hermine Ridé'ye devretmesiyle beraber Sainte Pulchérie Lisesi'nin tarihinde yeni bir sayfa açılıyor. Yeni müdürümüzü tanımak ve görev devrinin nasıl gerçekleştiğini keşfetmek için Monsieur Abellan ve Madame Ridé ile bir röportaj yaptık.

Her yıl olduğu gibi Aralık ayının başından itibaren hazırlık sınıflarında haftada bir kez tiyatro dersleri verilmektedir. Tiyatro çalışmalarıyla; ses, nefes, tonlama, telaffuz ve diksiyon üzerinde çalışırken Fransızcalarını geliştirdiler. Ağırlıklı olarak uzaktan geçen eğitim-öğretim yılı sonu için, Türk asıllı Frankofon şarkıcıların şarkılarından oluşan bir radyo tiyatrosu projesi hazırladılar.

Bu yıl Asimov Isaac Asimov'un ‘’The Fun We Had’’ isimli öyküsünün yayınlanmasının üzerinden 70 yıl geçti. Bu öykü Fransızcaya "Amma da eğlendik" başlığıyla çevrildi. Bu metinde; öğretmenin rolü, okulda sosyal ilişkilerin rolü ve bu öğrenim süreçlerinin toplumsal ilişkiler üzerindeki olası etkileri sorgulanıyor. Bu öyküyü, Hazırlık öğrencileri ile okuduk ve onlar da ilüstrasyonlarını yaparak eseri uyarladılar.