9. Sınıfta Speed Booking: Tam Üç Dakikada Kitap Tavsiyesi!

Her yıl 9. sınıf öğrencileri, Fransızca öğretmenleri ve Medyatek öğretmenlerinin ortak olarak düzenlediği etkinlik kapsamında, Fransızca gençlik romanı ya da Fransızca bir çizgi roman okuyorlar.

Okunacak kitaplar, birinci dönemin sonunda, Medyatekte seçiliyor. Tatil dönüşü, öğrenciler, okudukları hikayenin aşamalarını ve olaylarını hatırlayarak yazılı bir özet çıkartıyorlar.

Ardından, Medyatekte Speed-booking etkinliği başlıyor: Bu hareketli sözlü iletişim etkinliği sayesinde, her bir öğrenci, okuduğu eseri tanıtmak ve tavsiye etmek için, üç dakika konuşuyor. Her öğrenci, bir sınıf arkadaşının karşısına geçiyor ve üç dakika sonra başka bir arkadaşıyla buluşuyor… Bu tempolu etkinlik, capcanlı ve son derece coşku verici dakikalar yaşatıyor herkese

Çok sayıda becerinin değerlendirmeye tabi tutulduğu bu etkinliğin temel hedefi: Öğrencinin ve arkadaşlarının da ilgisini çekebilecek kitapların keşfedilmesini sağlamak.

İşte farklı sınıflarda en çok beğenilen üç eser:

1 : Ma vie ne sait pas nager (Benim Hayatım Yüzme Bilmiyor)

2 : Je n’ai rien vu venir (Hiç Öngörememiştim)

3 : SOS Titanic

1 : Le chien gardien d’étoiles (Yıldız Bekçisi Köpek)

2 : Quatre filles et un jean (Dört Kız ve Bir Kot Pantalon)

3 : Papillons noirs (Siyah Kelebekler)

1 : Blacksad

2 : Journal d’un enfant de lune (Ay Çocuğun Güncesi)

3 : L’oeil du témoin (Tanığın Bakışı)

1 : Parfum de meurtre (Cinayet Kokusu)

2 : Plus tard je serai moi (Büyüyünce Ben Olacağım)