9.Sınıfları Milliyet Gazetesi’yle Buluşturan Yarışma

Frankofoni Festivali Kapsamında Frankofoni etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz gazete makalesi yarışmasının ödülleri, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak ve Milliyet Gazetesi gazetecilerinden Zeynep Miraç’ın katıldığı ödül töreninde sahiplerini buldu.

Sainte Pulchérie Lisesi 9. sınıf öğrencileri, Fransızca dersinde öğrendikleri “Gazete makalesi nasıl yazılır?” konusunu Türkçe Dil ve Anlatım dersinde, Avrupa Birliği ile ilgili yaptıkları araştırmalarla bütünleştirdiler. Öğrencilerimiz bu vesile ile genel kültürlerini ve Avrupa ruhunu yansıtan, tartışmacı, ikna edici ve mantık çerçevesinde ele aldıkları “Türkiye neden Avrupa Birliği’ne girmelidir? Türkiye Avrupa’ya ne katacaktır? Avrupa Türkiye’ye ne katacaktır?” konularını kapsayan gazete makaleleri yazdılar.

17 Nisan çarşamba günü Sainte Pulchérie Lisesi’nde düzenlenen ödül töreninde Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak ve Milliyet Gazetesi gazetecilerinden Zeynep Miraç öğrencilerimizin makalelerinin umut vadettiğini vurgulayan konuşmalarında, Milliyet Gazetesi’nde staj yapmak isteyen öğrencilere kapılarının açık olduğunu vurguladılar. Ayrıca, önümüzdeki yıllarda bu çalışmaya ek olarak bir atölye çalışması düzenlenmesi konusunda çalışmalara başlayacaklarını ifade ettiler.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor ve kazananları tebrik ediyoruz.

Yarışmada 1.lik ödülünü alan Emre Övet’in makalesi 19Nisan 2013 tarihinde Milliyet Gazetesi’nde yayınlanmaya hak kazandı.

1.lik ödülü: Emre Övet 9A
2.lik Ödülü: Fulya Önügör 9B
3.lük ödülü: Alara Tanfer 9C
4.lük ödülü: Zeynep Naz Erdinç 9D

Sainte Pulchérie Lisesi Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak’a ve Milliyet Gazetesi gazetecilerinden Zeynep Miraç’a desteğinden ötürü teşekkürlerini sunar.

Ödül alan makalelere ekteki dosyadan ulaşabilirsiniz.

daha fazla+