9.Sınıflardan Dört Frankofon Şampiyon

Öğrenciler Yarışmasyı Başarıyla Tamamladılar ! 9. Sınıflardan dört şube 12 Mart 2013’de 2.si düzenlenen yarışmada karşı karşıya geldi. Yarışmanın bir buçuk saatlik süresi yetenekli öğrencilerimize genel kültürlerini kanıtlama imkanı verdi.

Frankofoni günü dolayısıyla, Sainte Pulchérie Lisesi “Questions pour un champion francophone” yarışması aracılığıyla, Yeni Nesil 2000 İlköğretim Okulu’nun 8. ve 9. sınıf öğrencilerine ev sahipliği yaparak bilgi düzeylerini değerlendirmeyi önerdi. Her sınıf kendilerini temsil edecek 4’er kişiyi belirledi ve yarışmaya toplam 16 kişi katıldı.

Yarışmanın soruları 1.dönem Fransızca olarak işlenen Fransızca/dil bilgisi, Fransızca/uygarlık, matematik ve geometri, biyoloji, fizik, kimya ve Medyatek’te yapılan Fransızca derslerinden oluşmaktaydı.

Her sınıf, 25 dakika süren 3 farklı etapta yarıştı. 9A ve 9C’nin final karşılaşmaları ise çok çekişmeli geçti.

Yarışmanın kazananları 9C’den Onur Alptekin, Müge Sağbili, Umut Er‘i ve Yeni Nesil 2000’den Sabrina Semerciyan’ı yürekten tebrik ediyoruz. Okul idaresi, kazanlananlara katılım belgeleriyle birlikte bir yıl süreyle İstanbul Fransız Kültür Merkezi’ne üyelik ve DNR’dan hediye çeki armağan etti.