2021 Ders Yılı Başlıyor: 9. Sınıflar ve Hazırlık Sınıfları Lisemizde

Sainte Pulchérie Lisesi 3 Eylül Cuma günü, okul bahçesinde, öğrencilerini ağırlamanın mutluluğunu yaşadı. Ders yılına başlarken yaşanan bu duygusal anlarda; sevinç, beklentiler, kaygılar, heyecanlar birlikte hissedildi.

Geçtiğimiz yıldan bu yana, pandemiden dolayı ertelenen randevulara alışmıştık. Ama bu kez, erteleme olmadı!

2021 eğitim-öğretim yılı başlangıcı, lisedeki herkesin buluşma heyecanı yaşamasıyla, her zamankinden daha duygusal geçti: maskelerle olsa bile selamlaşmayı, gülümsemeyi özlemiştik. Çok sayıda velimiz, öğrencilerimizi sıraya girerken ve öğretmenleriyle sınıflarına ayrılırken, yeni lise hayatlarına adım atarken izlemek için gelmişti. Öğrencilerimiz de oldukça sevinçliydi, dersliklerini keşfettiler ve lisenin çeşitli mekanlarını ziyaret ettiler.

Bu sadece başlangıç!

Hazırlık sınıfları, öğretmenlerinin özel olarak hazırladığı kaynaştırma programlarının sonraki aşamalarına da katılacaklar. Çok yakında çekingenliklerini üzerinden atacak ve yeni liselerine alışacaklar. Hem onlara hem de 9. sınıf öğrencilerimize hoş geldiniz diyoruz.

Okul yılı başlangıcı töreninde yeni müdiremiz Mme. Hermine Ridé öğrencilere hoş geldiniz konuşmasında şöyle seslendi:

“2021 eğitim öğretim yılı başlarken yeni bir rüzgar esiyor: artık okuldayız! Bir buçuk sene boyunca eve kapanmayı yaşadıktan sonra, nihayet bir okul avlusunda, okulumuzun avlusunda buluşuyoruz. Hep birlikteyiz! Ve bu anın tadını çıkarıyoruz. (…)

Birlikte yaşamak! İşte 4 ya da 5 yıl boyunca Hazırlık ve 9. sınıf öğrencileri olarak göreviniz. Birlikte gayret göstereceksiniz, zira yarının erkek ve kadın yurttaşları olmak için, adil ve gerekli olanı, kolaylığa ve hızlı tatminlere tercih etmek, bunları ayırt etmek gerekir. Büyümek zaman ister, büyüme süreci hiç bitmez. (…)

Biz iyi yüreklilikle sizlere eşlik etmek ve ergenlik döneminin sonuna yaklaşırken, düşüncelerinizi şekillendirmek, cesaretinizi arttırmak, yaratıcılığınızı geliştirmek, güzelliğe ve angajmana duyarlı kişiler olmanızı sağlamak için buradayız. Hep birlikte, bize ilerlemek için gerekli kaynakları sunan günümüze ve attığımız sağlam adımlara güvenelim.”

Türk Müdür Baş Yardımcısı Mme Minâ Akçen de konuşmasında öğrencilere şu mesajı verdi:

“(…) Zor bir süreçten geçtik, geçmeye de devam ediyoruz, güzel haberler yakındır düşüncesiyle ve umuduyla atıyoruz ilk adımlarımızı bu yeni ders yılına, yepyeni bir başlangıç olsun istiyoruz, yaşanan tüm olumsuzlukların geride bırakıldığı… (…) Birlik ve beraberlik ruhunu tüm içtenliği ile iliklerine kadar hisseden, “Hepimiz Birimiz Birimiz Hepimiz İçin” ilkesiyle geleceği inşa eden, geçmişiyle ve geleceği ile dev bir ailenin Sainte Pulchérie ailesinin üyesi olmanın verdiği güven ve güç ile…”

Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize güzel ve verimli bir eğitim-öğretim yılı diliyoruz!