Kapat
Arama yapmak için en az bir kelime giriniz.
Başa dön

2010-2011 “Fransa’da Eğitim” toplantısı

Lise son sınıf öğrencilerimiz için yeni bir başlangıç... Artık lise bitiyor ve onları bundan sonrası için uzun bir yol bekliyor... İlk adımlarımızı birlikte atmaya başladık bile... Sainte Pulchérie Lisesi, bu yıl yepyeni bir hayata adım atacak olan lise son sınıf öğrencilerimize eğitim ve kariyer planlamalarında destek olmaya devam ediyor.

Her yıl olduğu gibi, öğrencilerimizi yurt dışındaki ve özellikle de Fransa’daki eğitim olanaklarıyla ilgili bilgilendirmeye bu yıl Fransa’nın önde gelen mühendislik okullarından Gay Lussac ve INSA ile başladık. 1 Kasım Pazartesi günü Lise 4 Fen sınıfı öğrencilerimizin ve bazı velilerimizin katıldığı tanıtım toplantısında uluslararası ilişkiler departmanı sorumlusu M. Pierre BRIEND hem mühendislik okullarındaki eğitim sistemi, hem de kabul koşulları ile ilgili öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Ardından 8 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirdiğimiz Fransa’daki Siyaset Bilimi okullarının tanıtım toplantısına katılan Lise 4 TMA, TMB ve Sosyal sınıflarımız, Paris Siyaset Bilimleri Enstitüsü müdür yardımcısı Elsa GRIMBERG’in sunumuyla siyaset bilimi alanındaki eğitim olanaklarıyla ilgili bilgilendiler.

12 Kasım Cuma günü ise Fransız Kültür Merkezi Campus France sorumlusu Sn. Serpil GÜN’ün öğrencilerimize Fransa’da yükseköğretim sisteminin işleyişi, başvuru işlemlerinin nasıl yürütüldüğü, Fransa’da eğitim görmenin maliyeti ve avantajları ile ilgili bilgiler verdi. Velilerimizin de yoğun ilgi gösterdiği tanıtım toplantımız, öğrenci ve velilerimizin sorularına yanıt verilmesinin ardından son buldu.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda, öğrencilerimizin Fransa’da eğitim almak için dolduracakları başvuru dosyaları, internet ortamında oluşturulmadan önce, Fransızca dersi kapsamında, Fransızca öğretmenleri tarafından kontrol edilecek, eksiklikler tamamlanacaktır. Bu şekilde olabilecek aksaklık ve gecikmeler önlenmiş olacaktır.

Fransa eğitim sorumlumuz Serpil GÜN’e ve Eğitim Ataşesi Gabriel Poloniecki’ye katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Kariyer planlama, meslekler ve yüksek öğretim programlarının tanıtımıyla ilgili bir sonraki programımız 6-10 Aralık haftasında gerçekleşecek olan Galatasaray Üniversitesi İç Sınavı ile ilgili tanıtım toplantısının ardından, 21-22 Aralık tarihinde gerçekleştireceğimiz “Meslek Tanıtım Günleri”miz ile devam edecek. Ayrıntılı bilgi için lütfen duyurularımızı takip ediniz.

* Fransız Kültür Merkezi tarafından hazırlanan ve öğrenci ve velilerimize aktarılan “Fransa’da Yüksek Öğrenim Sistemi” konulu sunumu, ayrıca Gay Lussac Kimya okulu ve EURINSA mühendislik okullarının sunumlarını görmek için lütfen buraya tıklayınız.

daha fazla+
X